Gemeente Assen


PERSBERICHT

Assen, 7 oktober 2009

Gemeente in gesprek met BAM over geluidhinder

Afgelopen week is het heien voor het Cultureel Kwartier begonnen. De BAM en de gemeente informeren de omgeving hierover zo goed mogelijk en brengen alleen bij ernstige overlast omwonenden tijdelijk ergens anders onder.

Aannemer BAM verstrekt per brief informatie aan omwonenden. In het informatiecentrum van het Cultureel Kwartier aan de Vaart 30A kunnen omwonenden iedere maandag van 12.00 tot 14.00 uur terecht voor het spreekuur van de gemeente. Op de website www.cultureelkwartier.nl staat de laatste informatie over het bouwproces. Ook antwoorden van vragen van omwonenden of overige belangstellenden zijn terug te vinden op de website.

Voor omwonenden die ernstig overlast ondervinden van het heien wordt gezocht naar een passende oplossing. Alleen als er sprake is van medische noodzaak kunnen omwonenden tijdelijk ergens anders worden ondergebracht. Hiervoor moeten ze een doktersverklaring kunnen overleggen.

Om de overlast voor omwonenden zo veel mogelijk te beperken, spreekt de gemeente met BAM over mogelijkheden voor extra geluidwerende maatregelen.