Gemeente Maassluis

Taalstudio helpt mensen bij verbeteren van taalvaardigheid

Op dinsdag 13 oktober heeft wethouder Pieter Kromdijk een "smartboard" overhandigd aan medewerkers van het Albeda College. Dit speciale lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de Taalstudio van dit opleidingsinstituut. In de Taalstudio wordt taalonderwijs gegeven aan mensen die een inburgerings- of reïntegratietraject volgen.

Door het verbeteren van de taalvaardigheid worden mensen meer zelfredzaam en kunnen ze gemakkelijker actief meedoen aan de samenleving. Taalvaardigheid, het lezen en schrijven van de Nederlandse taal, is dan ook een belangrijk onderdeel van het inburgeringstraject. Ook voor mensen die een reïntegratietraject volgen om (weer) aan het werk te gaan, is het beheersen van de taal onmisbaar; dit vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt.

De Taalstudio biedt ruimte aan een smartboard, een dvd-speler en een tv. Dit maakt de toegang tot netwerken en (visuele) kennisbronnen een stuk eenvoudiger. Met video-opnames wordt gewerkt aan het verbeteren van taalvaardigheden. De inzet van al deze moderne en interactieve middelen verhoogt de effectiviteit van het leren. Naast het Albedacollege beschikt ook Dukdalf over een Taalstudio.