Ministerie van Defensie

IED-oefenstraat vernoemd naar Mark Leijsen

16 oktober 2009, 13.41 uur

Het naambord van de 'Mark Leijsen C-IED Trainingslane'. - Foto: ministerie van Defensie De counter IED-lane op Kamp Holland is gisteren vernoemd naar sergeant-majoor Mark Leijsen. Op die dag zou de onlangs gesneuvelde Leijsen 45 jaar zijn geworden. Tijdens een indrukwekkende plechtigheid is een naambord onthuld en is in het leslokaal op het oefenterrein een plaquette gepresenteerd.

In het betreffende oefengebied leren militairen hoe ze IED's (geïmproviseerde explosieven) tijdig kunnen herkennen en onschadelijk maken. De `Mark Leijsen C-IED Trainingslane' draagt de naam van de sergeant-majoor omdat hij een expert was op het gebied van de voortdurende strijd tegen de IED's.

Moment van stilte

Tijdens de onthullingceremonie stonden militairen uit Frankrijk, Australië, Slowakije en de Verenigde Staten zij aan zij met Nederlandse militairen van het Operational Mentoring Liaison Team en het Regiment Genietroepen. Ook werd het mineurslied, de mars van het regiment, ten gehore gebracht en werd er een moment van stilte in acht genomen.