Gemeente Dalfsen

Waterloket gemeente Dalfsen geopend

16-10-2009

Inwoners kunt hier terecht met al hun vragen of opmerkingen over water en alles wat daarmee samenhangt.

Waterloket gemeente Dalfsen geopend

Dalfsen - De gemeente Dalfsen heeft onlangs een waterloket geopend. Inwoners kunt hier terecht met al hun vragen of opmerkingen over water en alles wat daarmee samenhangt. Het waterloket is een initiatief van de gemeente Dalfsen en is in samenwerking met het waterschap Groot Salland opgezet.

Wanneer inwoners bijvoorbeeld iets willen weten de over infiltratie van hemelwater, over het grondwater of over de riolering in de gemeente Dalfsen, dan kunnen ze alle informatie vinden op www.dalfsen.nl. Inwoners ook direct contact opnemen met het waterloket. Wanneer een antwoord niet direct te geven is, dan zorgen de medewerkers ervoor dat de vraag bij de juiste instantie en persoon terecht komt. De contactpersonen van het waterloket, Bert Rozendaal en Marco Finkers, zijn te bereiken via telefoonnummer (0529) 48 83 88 of via waterloket@dalfsen.nl
Het Waterloket is één van de maatregelen uit het Waterplan Dalfsen en biedt één loket voor alle watervragen. De gemeente geeft op deze manier een verdere invulling aan de zorgplicht die zij heeft op het gebied van grondwater en hemelwater en de inzameling van huishoudelijk afvalwater. Deze zorgplicht is geregeld in de Wet (verankering en bekostiging van) gemeentelijke watertaken.