Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.05 uur

Utrecht, 16-10-2009

Gewapende overval

UTRECHT Een winkel werd op donderdag 15 oktober aan het eind van de middag overvallen.

Rond 17.35 uur kwam een man met een bedekt gezicht een winkel aan de Andesdreef binnen. Hij bedreigde een personeelslid met een steekwapen en eiste geld. Vervolgens rende hij met een vooralsnog onbekend geldbedrag de winkel uit. Hij vluchtte in de richting van de Victoria Regiadreef en vervolgens naar de Japuradreef.

Na de melding gingen meerdere politie-eenheden met spoed ter plaatse. In de omgeving werd naar de verdachte gezocht, waarbij ook een politiehond werd ingezet. Daarbij troffen agenten een steekwapen aan, dat vermoedelijk bij de overval was gebruikt. Tevens spraken agenten met meerdere getuigen.

De verdachte is een lichtgetinte man van rond de 20 jaar oud, normaal tot slank postuur en ± 1.85 meter. Hij droeg een donkerkleurige korte jas en een zwarte broek.

Aan getuigen van de overval en aan mensen die de verdachte hebben zien vluchten, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht noord op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Veiligheidswijzer verkeerd bezorgd

VLEUTEN Per abuis is de Veiligheidswijzer voor de gemeente Beuningen (Gld) in Vleuten verspreid.

De politie ontving klachten over het feit dat de Veiligheidswijzer voor de gemeente Beuningen in Vleuten was verspreid. Het blijkt dat bij de verspreider een fout is gemaakt. De verspreiding van de Veiligheidswijzer zal alsnog op de juiste plaats, namelijk Beuningen, plaatsvinden. De Politiewijzer voor Vleuten, soortgelijk aan de nu verspreide Veiligheidswijzer, was dit voorjaar al in Vleuten verspreid.

Buschauffeur overvallen

UTRECHT Een buschauffeur werd op donderdagavond 15 oktober door twee jongens overvallen.

Rond 22.35 uur stond een buschauffeur met zijn bus op een halte aan de Wolgadreef. Hij zag dat twee jongens de bus in kwamen. Zij bedreigden hem met een vuurwapen en beroofden hem van een geldbedrag. Daarna gingen de verdachten de bus uit. Een man die vlak bij de bus stond, werd vervolgens ook door de jongens bedreigd en gesommeerd afstand te houden. Daarna renden de verdachten weg langs de voetbalkooi in de richting van de Ariadnedreef.

Direct gingen meerdere politie-eenheden met spoed ter plaatse. Agenten spraken met de chauffeur en de bedreigde man. Aan de hand van het door hen gegeven signalement werd in de omgeving naar de verdachten gezocht. Daarbij maakten de agenten ook gebruik van een politiehond. De verdachten werden echter niet meer aangetroffen.

Signalementen:

Twee lichtgetinte jongens van 15-18 jaar van 1.60-1.70 meter. Eén van hen droeg een kort model donkere jas. De andere verdachte was in het donker gekleed.

Aan getuigen van de overval en aan mensen die de verdachte hebben zien vluchten, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht noord op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Aanrijding met te veel op

UTRECHT Een automobilist ging er in de vroege ochtend van vrijdag 16 oktober na een aanrijding vandoor. Hij werd aangehouden en bleek te veel gedronken te hebben.

Rond 05.00 uur reed een 29-jarige automobilist uit Apeldoorn over het Zandpad. Hij zag dat hem een automobilist tegemoet kwam. Ondanks dat de Apeldoorner naar rechts stuurde, reed zijn tegenligger, een 24-jarige man uit Putten, de spiegel van zijn auto af.

In plaats van te stoppen, ging de Puttenaar ervandoor. De Apeldoorner ging achter hem aan en belde tegelijkertijd de politie en gaf zijn positie door. Agenten konden zo in het centrum aansluiten en lieten de Puttenaar op de Nachtegaalstraat stoppen. Zij hielden hem aan en brachten hem naar het politiebureau over. Daarbij bleek dat de Puttenaar te veel had gedronken. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 670 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor doorrijden na een aanrijding en voor rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Vechten tussen vrienden

UTRECHT Twee vrienden gingen in de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 oktober met elkaar op de vuist. Agenten hielden één van hen aan.

Rond 02.00 uur zagen agenten dat twee mannen op de Potterstraat met elkaar aan het vechten waren. Zij kwamen tussenbeide en probeerden de mannen, 22 en 24 jaar oud en afkomstig uit Arnhem, uit elkaar te halen. De 22-jarige verklaarde dat de ander erg dronken was en daardoor zo vervelend. het lukte de agenten niet de 24-jarige man tot bedaren te brengen. Daarop hielden zij hem aan. De man verzette zich zo hevig bij dat twee medewerkers van een horecagelegenheid hen assistentie verleende bij het onder controle brengen van de verdachte, waarna hij kon worden geboeid. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en hij is ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal gsm

UTRECHT Een man kwam in de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 oktober niet ver met zijn gestolen buit. Het slachtoffer en getuigen wisten hem in te halen.

Aan het begin van de nacht bevond een 39-jarige man uit Utrecht zich in een horecagelegenheid aan de Adelaarstraat. Hij had zijn sigaretten en gsm op tafel liggen. Rond 00.40 uur zag een vriendin van hem dat een man de gsm pakte en de zaak uitliep. Zij zei dit tegen de Utrechter en hij ging met een vriend achter de verdachte aan. Het tweetal wist de verdachten te achterhalen. Hij gaf direct de gsm terug. De mannen begeleidden hem terug naar de horecagelegenheid, waar de politie werd gewaarschuwd.

Agenten kwamen ter plaatse en hielden de verdachte, een 39-jarige man uit Utrecht, aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. Het 39-jarige slachtoffer deed aangifte van de diefstal door zijn leeftijds- en plaatsgenoot.

Gestolen kabels

UTRECHT Doordat hij zonder licht reed, liep een dief op donderdagavond 15 oktober tegen de lamp.

Rond 21.50 uur zagen agenten een fietser zonder licht over de Burgemeester Verderlaan rijden. Zij controleerden de fietser, een 43-jarige man uit Utrecht. Daarbij bleek dat hij in zijn beide krantentassen stroomkabels had zitten en dat hij inbrekersgereedschap bij zich had. Eerst verklaarde hij de kabels te hebben gevonden in een container, maar vervolgens gaf hij toe de kabels van een bouwterrein te hebben gestolen. Daarop hielden de agenten hem aan.

Bij verder onderzoek bleek dat hij de kabels op een bouwterrein aan de Louis Armstronglaan had gestolen. Agenten namen de kabels en het gereedschap in beslag. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Fiets terug

UTRECHT Een 25-jarige man uit Utrecht is op donderdag 15 oktober aangehouden op verdenking van heling, nadat een 27-jarige vrouw haar gestolen fiets had herkend.

Rond 23.00 uur belde de vrouw met de politie met de mededeling dat ze haar fiets had staan bij een perceel aan de Verlengde Hoogravenseweg. Toen de politie ter plaatse was, wilde de 25-jarige verdachte net wegrijden. Nadat de politie gecontroleerd had of de fiets inderdaad gesignaleerd stond, werd de verdachte aangehouden. Op het bureau verklaarde de 25-jarige dat hij de fiets op straat van iemand anders had gekocht. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden na door rood rijden

UTRECHT Doordat hij met zijn fiets door rood reed en daarbij bijna in botsing kwam met een surveillanceauto, mocht een 31-jarige man uit Utrecht op donderdag 15 oktober mee naar het bureau.

De man reed rond 14.45 uur door het rode licht ter hoogte van de Brailledreef/Taagdreef waardoor een politieauto vol in de remmen moest. Toen de 31-jarige man staande werd gehouden, viel het agenten op dat de man een goedkoop uitziend slot op de fiets had. Bij controle bleek de fiets gestolen te zijn. Ook had de man nog 20 dagen gevangenisstraf tegoed. De 31-jarige is aangehouden en ingesloten.

Auto over de kop

UTRECHT Bij een aanrijding op donderdag 15 oktober ter hoogte van de kruising Floridadreef/Fransiscusdreef is een auto over de kop geslagen.

Rond 09.00 uur wilde een 34-jarige man uit Utrecht vanaf de Floridadreef met zijn auto de Fransiscusdreef oprijden. Daarbij zag hij een 48-jarige vrouw uit Westbroek over het hoofd. Beide voertuigen kwamen daardoor in botsing, waarbij de auto van de vrouw over de kop sloeg. De 48-jarige moest door de brandweer uit haar voertuig worden bevrijd. Voor de zekerheid is zij overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek het letsel gelukkig mee te vallen. De politie onderzoekt de aanrijding.