Politie Drenthe

Vrijdag

Provincie Drenthe, 16-10-2009

Politie houdt alcomobilist aan

VEENOORD De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 52-jarige automobilist uit Nieuw Amsterdam op de Schooldijk aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist slingerde over de weg en werd op de Schooldijk aan de kant gezet. De man moest een blaastest ondergaan en bleek teveel te hebben gedronken. De man werd aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau. Via een ademanalyse scoorde de man 710 ugl/. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en er werd proces-verbaal tegen de man opgemaakt. (2009047787)

Politie treft hennepkwekerij aan op zolder

COEVORDEN De politie heeft donderdag een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Prinses Beatrixlaan. De kwekerij was ingericht op de zolder van de woning. Het ging om 64 planten. De 32-jarige bewoner was net begonnen met het knippen van de planten. De man heeft een verklaring afgelegd en deed afstand van de apparatuur en de planten. De man kreeg een dagvaarding opgelegd. (2009032243)

Scootmobiel over de kop
ASSEN Donderdagmiddag is 75-jarige man met zijn scootmobiel over de kop gegaan op de Beilerstraat. De man schampte de stoep en ging vervolgens over de kop. De man raakte gewond aan het hoofd en had pijn in nek en rug. De man werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. (2009047720)

Motor botst op auto

BEILEN Donderdagmiddag is op de Beilervaart een motor op een personenauto gebotst. Een 35-jarige automobilist uit Assen reed samen met een 30-jarige vrouw uit Dongen in een personenauto over de Beilervaart, komende uit de richting Beilen en gaande in de richting van Hogersmilde. Op een kruispunt wilde de 35-jarige automobilist linksaf slaan richting Eemster. Achter hem reed een 18-jarige man uit Hoogeveen op een motor en achterop zat een 19-jarige man uit Hoogeveen. De motorrijder wilde rechtdoor gaan en wilde de auto inhalen op het moment dat de automobilist linksaf sloeg. De motor knalde tegen de linkerzijde van de auto en kwam in een droge sloot terecht tot stilstand. De motorrijder en zijn passagier raakten zwaar gewond. De passagier werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen en de motorrijder werd met onbekend letsel overgebracht naar het UMC te Groningen. De automobilist en zijn bijrijdster raakten niet gewond. De politie heeft dit ongeval in onderzoek. (2009047730)

Tankpasjes gewild bij dieven

ZUIDOOST DRENTHE De afgelopen dagen is er in Zuidoost Drenthe een aantal malen ingebroken in vrachtautos. Onder andere in Coevorden en Emmen zijn vrachtautos opengebroken waarna in de meeste gevallen alleen het tankpasje werd weggenomen. Dergelijke pasjes worden mogelijk ergens anders in het land gebruikt om brandstof te tanken. De politie attendeert vrachtwagenchauffeurs op deze werkwijze en raadt aan het tankpasje uit de vrachtauto te halen alvorens deze wordt afgesloten.

Fietser aangereden door bestelauto

SMILDE Donderdagmiddag is een 15-jarig meisje uit Smilde op de Kanaalweg gewond geraakt door een aanrijding met een bestelauto. Een 57-jarige man uit Zuidlaren reed in een bestelauto over de Kanaalweg, komende uit de richting van Smilde en gaande in de richting van Bovensmilde. Voor hem reed op dezelfde weg het 15-jarige meisje op haar fiets. Op een gegeven moment sloeg het meisje linksaf. Hierdoor kon de man het meisje niet meer ontwijken waardoor een aanrijding ontstond. Het meisje werd licht gewond per ambulance naar het ziekenhuis in Assen overgebracht. De politie heeft een registratieset opgemaakt. (2009047738)

Politie houdt duo aan

ASSEN De politie heeft donderdagmiddag een 31-jarige man uit Assen en een 28-jarige man uit Gasselternijveen aangehouden op de Rolderstraat op verdenking van fietsdiefstal. Agenten zagen de mannen lopen op de Rolderstraat met een fiets waarvan het slot was doorgezaagd. In de Roldertunnel werden de mannen staande gehouden en besloten de agenten beide personen aan te houden. In de directe nabijheid van de mannen werd vervolgens een zakje met vermoedelijk verdovende middelen aangetroffen. Tijdens fouillering werd bij de 31-jarige man uit Assen een vuurwapen en een mes aangetroffen. Beide personen werden overgebracht naar het politiebureau en werden ingesloten. Tijdens het insluiten van de 31-jarige man uit Assen kwam ook nog munitie tevoorschijn en een paar pillen gehaald. Alle goederen werden in beslag genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek. (2009047733)

Zakkenrollers aangehouden

MEPPEL De politie heeft donderdagmiddag twee vermoedelijk Franse vrouwen (25 en 27 jaar) aangehouden in een supermarkt aan de Grote Akkerstraat. Een politieman in burger had de dames op heterdaad betrapt toen zij een portemonnee uit een tas van een vrouw hadden wegnamen. De dames werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De dames werden vervolgens ingesloten. (2009047732)

Overval blijkt in scène gezet

NIETAP In het onderzoek naar de gewapende overval op een cafetaria aan de J.P. Santeeweg op 16 november 2008 heeft de politie twee verdachten aangehouden. Het zijn echter geen overvallers, maar een medewerker van de cafetaria en een kameraad van hem. Ze zijn vorige week aangehouden en hebben een bekentenis afgelegd. Samen hebben ze de overval in scène gezet en de buit verdeeld. Op zondagavond, even voor elf uur s avonds, kreeg de politie een melding van een gewapende overval op de cafetaria. Een 22-jarige medewerker meldde dat hij door een onbekende man met een bivakmuts was overvallen. Hij was bedreigd met een mes en moest de dagopbrengst afgeven. Nadat hij het geld, ruim 1300 Euro, had afgegeven, was de dader er vandoor gegaan op een motor. De politie heeft direct een onderzoekteam op de zaak gezet en alle beschikbare informatie onderzocht. Toen er uiteindelijk, enkele maanden verder, geen aanknopingspunten meer waren om te onderzoeken, en er nog geen verdachten in beeld waren, is het onderzoek een tijdje stilgelegd. Tot enkele weken geleden, toen er informatie bij de politie terecht kwam dat de overvallen medewerker de overval met een vriend in scène zou hebben gezet. Het onderzoek is heropend en leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de 22-jarige medewerker en zijn 20-jarige vriend. Beide verdachten wonen in Groningen. Na diverse verhoren hebben beide een bekennende en op elkaar aansluitende verklaring afgelegd. De opbrengst hebben ze samen verdeeld. De politie, die veel tijd in dit onderzoek heeft gestoken, heeft een dossier opgemaakt en dit gaat naar het Openbaar Ministerie. Bovendien heeft deze overval in Nietap tot veel onrust geleid, nog een reden voor extra inzet van de politie. Met de aanhoudingen en het afgeronde dossier is het onderzoek afgerond.

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.