De Unie


15/10/2009
De Unie en BBV zijn akkoord met verlenging CAO en Sociaal Plan ING 15 oktober 2009 - De leden van vakbonden De Unie en BBV zijn akkoord met de verlenging van de CAO en het Sociaal Plan ING. Een zeer grote meerderheid heeft vóór het gesloten onderhandelingsresultaat gestemd. Een kleine hoeveelheid stemde tegen en stemonthoudingen zijn geheel niet ontvangen.

âEen duidelijke uitslagâ, zo stelt Emanuel Geurts, bestuurder van De Unie/BBV. âHieruit blijkt de realiteitszin van onze leden. Zij bevestigen dat het resultaat het maximaal haalbare is, gelet op de financiële positie waarin ING zich bevindt.â

âMet het akkoord weet ING wat ze in het huishoudboekje kunnen zetten tot 2012. Dat geeft ING financiële duidelijkheidâ, aldus Geurts. Voor de 8000 ING-medewerkers in de verzekeringstak betekent het dat ING ondanks de moeilijke tijden gehouden blijft aan het uitgangspunt âVan werk-naar-werkâ tot aan 1 januari 2012. Daarmee beogen De Unie en BBV ook een zekere rust in onzekere tijden te brengen.

Per december 2009 komen 700 (oud-ING)medewerkers van R.R. Donnely weer in dienst bij ING. Door dit akkoord is nu ook het Sociaal Plan op hen van toepassing. Dit is voor hen erg belangrijk aangezien hun werkgelegenheid onder druk staat.