Gemeente Sneek


in sneek!!

Drie dagen gratis parkeren in Sneek!!

Vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 oktober kan er op het Veemarktterrein en op het oude FLEXA-terrein aan de Oppenhuizerweg gratis worden geparkeerd.

(verkeer250.jpg) Waarom?
Misschien heeft u het al in de krant gelezen of op een van de borden langs de weg zien staan: het komend weekend is de Lemmerweg tussen de A7 en de rotonde bij het politiebureau afgesloten voor autoverkeer.

De definitieve rijbanen van de Lemmerweg worden aangelegd. Dat wil zeggen dat de nu aanwezige extra stroken worden verwijderd en dat de definitieve asfaltlagen worden aangebracht. Ook wordt het deel nabij de Potterzijlflat, dat al iets verhoogd ligt, met ongeveer 80 centimeter verlaagd.

De aanpak van de Lemmerweg vindt plaats in het kader van de aanpassingen van de Rijksweg 7 Sneek. Het werk aan de rijksweg vordert gestaag, maar het duurt nog tot de zomer van 2010 voordat het meeste werk afgerond is. Aan het eind van 2010 zal ook het laatste kruispunt, bij de C1000, omgetoverd zijn tot viaduct.

Waar dan langs?
Verkeer wordt met borden gewezen op de afsluiting van de Lemmerweg. Verkeer dat vanuit de richting Hommerts, Joure en Stadsrondweg Oost de stad in komt, wordt verwezen naar het oude FLEXA-terrein aan de Oppenhuizerweg. Verkeer vanuit de binnenstad wordt op de Leeuwarderweg en op de Prins Hendrikkade gewezen op de omleidings-routes.

Waar gratis parkeren?
Het aanpassen van Rijksweg 7 Sneek is een project dat niet te realiseren is zonder dat er bepaalde momenten zijn dat er sprake is van overlast. Gezien de enorme omvang van het project valt de verkeersoverlast tot nu toe niet tegen, maar zo nu en dan is het onvermijdelijk. Zoals nu met de afsluiting van de Lemmerweg. De gemeente Sneek vindt het daarom een goed moment om iets terug te doen voor de bezoekers van Sneek.

Daarom kan er komend weekend, tijdens de afsluiting van de Lemmerweg gratis geparkeerd worden op het oude FLEXA-terrein aan de Oppenhuizerweg en op het bekende Veemarktterrein in het centrum. En zoals altijd kunt u ook gratis parkeren op de parkeerterreinen Bolswarderpoort en Kanaalstraat (NS-station).