Forum


16 oktober 2009
bijeenkomst

Opvoeding, schoolkeuze en de rol van ouders

Bijeenkomst over het onderwijs

Op vrijdag 16 oktober 2009 organiseren de gemeente Deventer, Islamitisch Maatschappelijk Werk Overijssel (IMAO), Platform Allochtone Ouders en Onderwijs (PAOO), Samenwerkende Turkse organisaties Overijssel (STO) en FORUM, Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling een bijeenkomst over `Opvoeding, schoolkeuze en de rol van ouders'. Deze bijeenkomst vindt plaats tussen 19.00 uur en 21.30 uur bij het Gemeentehuis van Deventer, Grote Kerkhof 4. De bijeenkomst is bedoeld voor Turkse ouders met kinderen in het basis-, voortgezet onderwijs en het beroepsonderwijs.

Tijdens deze bijeenkomst zullen we kort stilgestaan bij het Nederlands onderwijssysteem. De schakelmomenten (overgang van basis- naar voortgezet onderwijs, profielkeuze in het vmbo, beroepskeuze in het MBO) die van belang zijn voor een succesvolle onderwijsloopbaan komen aan de orde. Tevens besteden we aandacht aan de rol van ouders en het belang van betrokkenheid van ouders bij al deze schakelmomenten.

U wordt tijdens de bijeenkomst nadrukkelijk in de gelegenheid gesteld om uw vragen te stellen en ervaringen met andere aanwezigen te delen. Deskundigen zullen uw vragen beantwoorden en in gaan op uw ervaringen. Zij zullen handreikingen bieden zodat u uw kinderen beter kunt ondersteunen.
Programma
19.00 uur Welkom door dagvoorzitter Orhan Arslan, IMAO. 19.05 - 19.15 Opening door Zeki Arslan, FORUM.
19.15 - 19.45 Korte toelichting over het Nederlands onderwijssysteem en de rol van ouders door Çetin Yildirim werkzaam bij Etty Hillesum Lyceum.
19.45 - 20.30 Discussie onder leiding van de dagvoorzitter met de aanwezige ouders over hun ervaringen met school-, studie en beroepskeuze na groep 8 van de basisschool.
20.30 - 21.30 Op welke wijze kunnen Turkse ouders hun kinderen ondersteunen bij deze keuzeprocessen door Seyit Dereli werkzaam bij ROC Twente.
21.30 Afronding door Zafer Aydogdu werkzaam bij Gemeente Deventer.

deventer forum sto paoo imao

Datum en plaats
vrijdag 16 oktober 2009
19.00 uur - 21.30 uur
Gemeentehuis
Grote Kerkhof 4
Deventer

Nadere informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met FORUM, Meral Nijenhuis-Gulnihar
tel.: 030 - 2974 322