Donderdag 15 oktober 2009

Deze week in FEM (week 42, vanaf vrijdag 16 oktober in de kiosk)

Sneak preview?
Zie de complete inhoudsopgave in de bijlage

De crisis is de schuld van de anderen
Sjoerd van Keulen: onze financials valt weinig te verwijten Het is allemaal de schuld van de Angelsaksen. De Nederlandse financiële wereld heeft weinig verkeerd gedaan in de aanloop naar de kredietcrisis. Dat beweert althans Sjoerd van Keulen, ex-baas van SNS Reaal en momenteel voorzitter van het bestuur van Holland Financial Centre. Met onze banken is 'niet veel mis'.

DSB: alleen maar verliezers
De ondergang van DSB heeft het toch al broze vertrouwen van burgers in financiële instellingen verder beschadigd. Het is wachten op de grote schoonmaak van financieel Nederland. De ondergang van DSB kent alleen maar verliezers.

Economische modellen deugen niet
Politici, journalisten en economen hebben één ding gemeen: weinigen zagen de kredietcrisis aankomen. Hoe kan het eigenlijk dat zelfs economen met hun complexe modellen de bui niet zagen hangen? De conclusie van economen: ons vak moet op de schop.

RSI: het einde van een nare kwaal
De voormalige beroepsziekte nummer één is zo goed als uitgewoed. Het aantal gevallen van RSI is de laatste jaren pijlsnel gedaald. Wie is er nog bang voor RSI? Deskundigen zeggen: 'De BV Nederland heeft dit goed gedaan.' Kusje erop, over.

Verder in dit nummer:

â- Nieuws | Pilsboer Bavaria wil premiumbier worden â- Profiel | EX-DSB-commissaris Ed Nijpels duikt weg â- Analyse | Uitgever NDC/VBK keerde veel te veel dividend uit â- Interview | Autobaas Jan Pouw: 'Ik ben a-technisch' â- Executive Life | De nieuwe Range Rover: een vliegende huiskamer