Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Laat je zien bij wereldleiders in kopenhagen

Zaandam, 5 oktober 2009 - Op zaterdag 10 oktober staat de klimaatcaravan op de Groenmarkt in Haarlem. Hierna reist de klimaatcaravan verder door Nederland. In de klimaatcaravan kunnen foto- en videoboodschappen worden opgenomen voor Obama en andere wereldleiders op de klimaattop in Kopenhagen. De beste, leukste en handigste klimaatboodschappen worden voor 12 december aan minister Cramer van Milieu gegeven. Zij neemt ze mee als bagage voor de klimaatonderhandelingen.

De Provinciale Milieufederaties trekken met het project 'De klimaatkaravaan' vanaf 10 oktober 2009 het land door om aandacht te vragen voor een beter klimaat. Met burgers, overheden en bedrijfsleven gaan de milieuorganisaties op zoek naar kansen om snel en op lokaal niveau - in eigen buurt, dorp of stad - het klimaatprobleem aan te pakken. Haarlem heeft de landelijke primeur.

Dat gebeurt in de eerste plaats door debatten, elke maand in een andere regio met inspirerende voorbeelden en oplossingen. Dat we hier in Nederland zelf kunnen bijdragen aan een beter klimaat laten de Klimaatkanjers zien, die in elke regio bekend worden gemaakt. Een Klimaatkanjer is een Nederlandse burger die een inspirerende klimaatactie op touw heeft gezet.

Debat Energiecoöperaties

Het eerste debat van de Klimaatkaravaan vindt plaats op 15 oktober in de Lichtfabriek in Haarlem en gaat over lokale energiebedrijven en coöperaties. De verwachtingen voor de productie van duurzame energie door energiecoöperaties zijn hoog gespannen . Tijdens het debat wordt onderzocht of dit terecht is. De klimaatcaravan zal op 15 oktober voor de Lichtfabriek op de parkeerplaats staan.

Meer informatie over de Klimaatkaravaan vindt u op: www.klimaatkaravaan.nl

EINDE PERSBERICHT