HDP-AristA wint de Xylos Clients' Award 2009

15/10/2009 14:10

HDP-AristA Group

Tijdens de Xylos Clients' Awards uitreiking heeft HDP-AristA de prijs 'Learning and Productivity' weggesleept voor zijn project rond een documentbeheersysteem en zijn nieuwe intranet.

De Xylos-award wordt uitgereikt aan het IT-project dat een reële verhoging van de productiviteit voor een onderneming realiseerde. De negen genomineerde projecten bewijzen stuk voor stuk dat technologie, de werkplek, de organisatie en de kenniswerker wel degelijk een impact hebben op deze productiviteit.

Snelle toegang tot de juiste informatie is cruciaal voor een vlotte interne werking en voor een optimale klantenservice. Doordat HDP en AristA vroeger aparte organisaties waren, gebruikten ze verschillende systemen voor documentbeheer. Door de groei van het bedrijf barstten de bestaande platformen uit hun voegen. Ook het intranet voldeed niet meer aan de verwachtingen van het bedrijf op vlak van interne communicatie.

"Door de implementatie van een Sharepoint-platform slaagden wij erin een efficiënt documentbeheersysteem en nieuw intranet neer te zetten" aldus Filip Michiels, directeur Support Services bij HDP-AristA. "We kozen voor Microsoft Office SharePoint Server 2007 en noemden ons nieuwe intranet IRIS, wat staat voor Intelligent Reliable Inspiring Surprising".

In tijden van economische crisis wordt het belang van interne communicatie vaak onderschat. Bij de uitwerking van het nieuwe intranet werden dan ook alle departementen ingeschakeld. Daardoor voelen de gebruikers zich erg betrokken en bijgevolg ook gemotiveerd, wat zorgt voor een dynamisch en centraal communicatieplatform.

Over de HDP-AristA groep

De 830 werknemers van de HDP-AristA-groep bieden aan meer dan 28.000 werkgevers die in totaal bijna 375.000 werknemers tewerkstellen, diensten aan inzake sociaal secretariaat en personeelsbeleid, uitzendarbeid, kinderbijslagen, preventie en bescherming op het werk, medische controle, preventieve geneeskunde en medische expertise, sociale verzekeringen voor zelfstandigen en administratieve formaliteiten bij het opstarten of de ontwikkeling van hun onderneming, en de organisatie van opleidingen en seminaries.

Voor gedetailleerde informatie kunt u terecht op de website www.hdp-arista.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel