Gemeente Ermelo


Welkomstborden Ermelo

Wethouder Nederveen onthult vandaag het eerste "Welkom op de Veluwe" bord in de gemeente Ermelo. De onthulling vindt plaats om 13.30 uur aan de Drieërweg ter hoogte van de rotonde Schoolweg in Ermelo.

De gemeente Ermelo neemt deel aan het programma "Imago versterking Veluwe", wat een onderdeel is van het majeure project "Veluwe 2010". Eén van de deelprojecten is het bevorderen van de Veluwse uitstraling van de welkomstborden van de Veluwse gemeenten. De gemeente Ermelo heeft evenals verschillende buurgemeenten besloten om welkomstborden te plaatsen langs verschillende invalswegen in de gemeente. Deze borden bevorderenen gezamenlijk met andere gemeenten de uitstraling van de Veluwe. In de gemeente Ermelo worden 2 verschillende typen welkomstborden geplaatst. De 2 typen hebben een gelijkwaardige uitstraling qua vorm en hebben aan de voor- en achterzijde de tekst "Welkom" en "Tot ziens". Een 6-tal borden zijn afwijkend en hebben een voorziening om hierop evenementen binnen de gemeente aan te kondigen.

De nieuwe borden met de voorziening om evenementen aan te kondigen vervangen de bestaande borden die aan de rand van de bebouwde kom staan. Deze bestaande borden zijn slecht onderhouden en geven een troosteloze aanblik bij het inrijden van de gemeente. De borden zijn ter bevordering van het imago van de Veluwe, en hebben een vervangende functie voor de aankondiging van evenementen.

Locaties
Borden met evenementen stroken:

* Drieerweg thv rotonde Schoolweg

* Putterweg thv Bartimeus

* Leuvenumseweg thv rotonde Varenlaan

* Harderwijkerweg plaats bepalen N303

* Oude Telgterweg Volenbeekweg

* Horsterweg thv Kolbaanweg

Borden zonder evenementenstroken:

* Staverdenseweg gemeentegrens Nunspeet

* Flevoweg N302 rotonde Uddel

* Garderenseweg gemeentegrens Barneveld

* Stakenbergweg gemeentegrens Nunspeet

* Buitenbrinkweg thv A28 / tankstation

* Julianalaan thv Kolbaanweg