Gemeente Almere

Opening tentoonstelling Almere in oorlog en vrede

15-10-2009 | Start: 17:00 | Eind: 19:00

In aansluiting op de landelijke Week van de Geschiedenis (17 t/m 25 oktober 2009) organiseert Stadsarchief Almere de tentoonstelling Almere in oorlog en vrede. Wethouder Arno Visser (Cultuur) opent de tentoonstelling op donderdag 15 oktober om 17:00 uur.

Uitgangspunt van de expositie is de dialoog tussen Almeerse veteranen en jongeren. Tijdens een gezamenlijk bezoek aan het Legermuseum in Delft vertelden drie veteranen hun verhaal aan de jonge leden van de Almeerse Roefelraad en de Hannie Schaft Scouting Groep. De kinderen reageerden hierop met een tekst of schets, die ze uitwerkten tot een schilderij of object onder leiding van beeldend kunstenaar Ninette Koning. Het resultaat is in de tentoonstelling opgenomen, naast interviews met kinderen én veteranen en hun portretten.

Opening
Tijdens de opening spreekt beeldhouwer en schilder Truus Menger-Overstegen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verrichtte zij verzetsactiviteiten met haar zuster Freddie en met Hannie Schaft. Verder komen kinderen aan het woord die meewerkten aan dit bijzondere project.

De opening van Almere in oorlog en vredevindt plaats op donderdag 15 oktober van 17.00 tot 19.00 uur. Locatie is het Stadsarchief in de C-passage van het stadhuis Almere. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Samenwerking
De tentoonstelling is een samenwerking tussen het Stadsarchief Almere en Tijdloods (Eugene Bakker). Met dank aan de Roefelraad/Welzijnswerk De Schoor, Hannie Schaft Scouting Groep en de Almeerse veteranen.