Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Shoot Me Film Festival
Uitdagende cinema op onverwachte locaties

|                     |                                      |
Shoot Me Film Festival en 'Letters to The President' over het hedendaags Iran (rechts)

Den Haag, 5 oktober 2009 - Het Shoot Me Film Festival vindt dit jaar van 15 tot en met 25 oktober voor de vijfde keer plaats. Het festival staat bekend om een uitdagend programma met nationale en internationale independent films en muziekfragmenten. En dat alles op bijzondere locaties in Den Haag, zoals het Strijkijzer en de E.ON centrale Den Haag. Dit jaar zijn er voor het eerst spannende competities voor zowel beste film als muziekvideoclip. De inzendingen worden door vooraanstaande juryleden beoordeeld, waaronder Emile Fallaux, oud-directeur van het International Film Festival Rotterdam en Jonas Akerlund, bekroond videoclipregisseur van onder andere Beautiful Day van U2. Op de laatste dag van het festival worden de awards uitgereikt.

Ook in 2009 zijn er weer verschillende nationale en internationale premières zoals Post een Haagse thriller. Maar er is meer dan alleen film. Tien dagen lang heeft Den Haag een optimale combinatie van diner, muziek, debat en feest. Zo zijn er ook speciale themaprogramma's. Tijdens de 'Power to the People' worden twee films vertoond over het politieke spel tussen machthebbers en het volk, waarvan Letters to The President er een van is. Op de avond 'Surfin' Chillin' & Groovin' zijn de films How Did en The Present te zien. Dan is het lekker ontspannen in de drive-in bioscoop op het enorme Norfolkterrein. Aansluitend aan de film vindt een exclusief optreden plaats van de Mattson2 & Ray Barbee met relaxte Californische jazz.

Nieuwe competities: Dutch Music Video & Different Angle Film Competition In de Dutch Music Video Competition strijdt een nationale en internationale selectie om de prijs voor de beste Nederlandse Videoclip en de beste Internationale Videoclip. Gedurende het festival worden tien Nederlandse en 20 internationale inzendingen vertoond. De deskundige jury bestaat uit Bart Rutten, curator van het Stedelijk Museum in Amsterdam, en de gerenommeerde filmmakers: Marco Grandia, en Jonas Akerlund.

Daarnaast is er de Different Angle Film Competition met 30 deelnemende films en waarvan tien films te zien zijn gedurende het festival. De filmcompetitie is een aanmoedigingsprijs voor de onafhankelijke filmmaker om de visie op een actueel thema op een interessante en creatieve manier te verbeelden. De jury bestaat uit Emile Fallaux, Hans Maarten van den Brink, schrijver en journalist, en filmmakers: Joost van der Valk, Jochem de Vries en Ihab Jadallah.

Ontmoeting staat centraal
Ontmoeting staat gedurende het hele festival centraal. Nieuwe mensen, nieuwe locaties, maar vooral nieuwe werelden en subculturen. Het Shoot Me Café is het epicentrum van het festival. Dit jaar is het Café gevestigd in 'de Maan', een oude supermarkt tegenover het Strijkijzer (waar ook films worden vertoond) onder studentenflat de Struyck aan het Rijswijkseplein.

Het Shoot Me Film Festival biedt toegang tot onbekend terrein: trespassing is allowed!!!

Voor meer informatie over Het Shoot Me Film Festival, ga naar: www.shoot-me.nl

Einde bericht
Pers screening
Op woensdag 14 oktober 2009 vindt van 15.00 - 17.00 uur een pers screening van het Shoot Me Film Festival voor journalisten plaats. Heeft u interesse om de screening bij te wonen mail, dan naar carla@dewolven.com.

********

Over de jury's
De jury van de Different Angle?Film Competition bestaat uit vijf gerenommeerde juryleden. Emile Fallaux (1944) was directeur van het International Film Festival Rotterdam en hoofdredacteur van het weekblad Vrij Nederland. Hij is nu lid van de Raad van Toezicht van het Nederlands Fonds voor de Film. Jochem de Vries (1979) studeerde aan de Kunstacademie Utrecht en maakte na zijn afstuderen korte films. Zijn laatste film 'Missen' was op het 62ste Festival van Cannes genomineerd voor een prijs. Het jurylid, Joost van der Valk (1976), won met de documentaire 'Saving Africa's Witch Children' dit jaar talloze prijzen, waaronder een Emmy. Hans Maarten van den Brink (1956) is journalist, schrijver en directeur van het Mediafonds, voorheen hoofdredacteur van VPRO-televisie en directeur van het kunstcentrum Witte de With in Rotterdam. En het vijfde jurylid is Ihab Jadallah, een Palestijnse filmmaker die opgroeide in Jerusalem en studeerde in Spanje. Zijn laatste korte film 'The Shooter', die opgenomen is in Palestina, heeft goede kritieken ontvangen.

De jury van de Dutch Music Video?Competition bestaat uit drie vermaarde personen. Bart Rutten (1972) is conservator beeldende kunst bij het Stedelijk Museum in Amsterdam. Het jurylid, Jonas Åkerlund (1966), is een veelvuldige bekroonde regisseur van videoclips, documentaires en speelfilms. Hij regisseerde onder meer de clips Smack My Bitch Up van The Prodigy, Ray of Light van Madonna en Beautiful Day van U2. Voor zijn clips ontving hij Grammy's en MTV awards. En Marco Grandia (1974) regisseerde videoclips voor Extince, Kane en Di-rect en commercials voor Adidas en 3FM.

********




Ingezonden persbericht