P E R S B E R I C H T
================
Actieweek 15 t/m 21 oktober Wild eten in de Achterhoek EEN FEESTELIJKE START VAN HET WILDSEIZOEN
ACHTERHOEK - Dee herfst is weer aangebroken; bladeren vallen van de bomen en de dagen worden kouder en donkerder. De open haard brandt, binnen is het lekker warm. Een bezoek aan een Achterhoeks wildrestaurant is in deze periode een feest! De koks kijken er weer naar uit om hun creativiteit te kunnen toeleggen op het bereiden van prachtige wildgerechten, zoals reerug, wild zwijnsfilet, hazenrug en hertenbiefstukjes. Veel wild is afkomstig uit de streek zelf, net als de bijpassende garnituren. Wild eten in de Achterhoek betekent een kennismaking met een rijke traditie van de streek. De Achterhoekse wildrestaurants zijn dan ook trots dat zij al 29 jaar met elkaar samenwerken. Genoeg reden om dat met elkaar te vieren. Vanzelfsprekend kunnen de restaurantgasten profiteren van deze bijzonder lange samenwerking.
Om de opening van het wildseizoen niet onopgemerkt voorbij te laten gaan vindt er een speciale actie plaats van donderdag 15 oktober tot en met woensdag 21 oktober: in deze week voeren alle 29 deelnemende restaurants een speciaal driegangen wildmenu voor de uniforme prijs van ¤ 29. Hoe het menu eeruit ziet, wisselt per restaurant. Kijk op www.wildetenindeachterhoek.nl voor meer informatie.
Arrangementen
De (hotel)restaurants bieden naast deze speciale actie veel interessante arrangementen. Deze variëren van een tien-gangen wildproeverij met bijpassend zeven-glazen wijnarrangement tot bijvoorbeeld driedaagse wildarrangementen met op één van de avonden diner dansant. Of arrangementen waarbij je in twee verschillende wildrestaurants (ook met Michelin-ster!) dineert en op één locatie overnacht. Maar er is ook het Woolds WildPad-arrangement, dat bestaat uit diner met daarna een stief kwartier wandelen over het wildpad inclusief paraplu en zaklantaarn om voor je overnachting uit te komen bij een prachtig landgoed. Gratis overnachten na je diner kan overigens ook! En de prijs: er is al een tweedaags wildarrangement voor ¤ 85 p.p.
Wildwijn 2009: Doolhof Wine Estate, Wellington, Zuid Afrika Alle 29 restaurants voeren tijdens het wildseizoen dezelfde wildwijn. Die komt dit jaar van het Zuid-Afrikaanse Doolhof Wine Estate, waarvan de historie teruggaat tot het jaar 1712. In 2003 kocht de Engelse familie Kerrison het domein en bouwde een geheel nieuwe wijnmakerij met de meest moderne apparatuur en eersteklas eikenhouten fusten voor de rijping. Al snel werden op alle belangrijke internationale wijnconcoursen prijzen in de wacht gesleept. De 2007 Doolhof Cape Boar, de wildwijn van 2009, is een bijzondere blend van merlot, syrah en malbec. De wijn heeft een jaar op Frans eikenhout gerijpt. Dit geeft de wijn een subtiele houttoon zonder overheersend te zijn. Opvallend is de diepe, donkerrode kleur. De geur is krachtig en boeiend met rijp donker fruit. Dit donkere fruit komt in de smaak fraai terug met een hint van koffie, specerijen en in de afdronk een mooie vanilleachtige afronding van de rijping op eikenhout. Een ideale begeleider van wildgerechten. Hij staat dit najaar bij alle wildrestaurants op de kaart voor ¤ 229.
Gratis brochure
Alle informatie over Wild eten in de Achterhoek is vermeld in de gratis wildbrochure. Deze is verkrijgbaar bij de grotere VVV's in ons land en bij het Achterhoeks Bureau voor Toerisme, Piet Heinstraat 9, 7204 JN ZUTPHEN,