Gemeente De Bilt


Gemeenteraad organiseert rondetafelgesprek over de bunker Larenstein Bilthoven

Donderdag 15 oktober organiseert de gemeenteraad van De Bilt een rondetafelgesprek over het raadsvoorstel "Vervolgtraject bunker Larenstein te Bilthoven". Na afloop van het gesprek vergadert de commissie Openbare Ruimte over dit onderwerp.

Het raadsvoorstel beschrijft een aantal varianten voor de mogelijke vervolgstappen inzake de bunker Larenstein in Bilthoven. De raad wil graag een zo goed mogelijk beeld krijgen van het draagvlak per variant. Het gaat immers om een complex onderwerp waar veel mensen nauw bij betrokken zijn. Daarom organiseert de raad dit rondetafelgesprek.

Het is de bedoeling om een open gesprek te voeren over de verschillende varianten die voorliggen en de consequenties per variant. Het College is wel aanwezig maar heeft geen actieve rol bij het rondetafelgesprek. Het gaat immers om een gesprek tussen de raad en betrokken en/of deskundige inwoners en organisaties in de gemeente De Bilt.

Commissievergadering

Na afloop van het rondetafelgesprek vergadert de commissievergadering Openbare Ruimte. De agenda voor deze commissievergadering is toegevoegd.

Indeling van de bijeenkomst op 15 oktober a.s.

20:00 uur - 21:30 uur Rondetafelgesprek
Elke variant wordt ongeveer 15 minuten besproken met als leidraad de vragen "Wat betekent deze variant voor u als (omwonende of bedrijf)? Waarom is dat zo? Heeft u nog vragen of opmerkingen over deze variant?".

22:00 uur - 23:00 uur Commissievergadering

Raadsvergadering op 29 oktober a.s.

In de raadsvergadering op 29 oktober 2009 bespreekt de raad het voorstel over het vervolgtraject voor de bunker. Deze vergadering is - zoals alle raadsvergaderingen vanaf nu - live te volgen via www.debilt.nl.

Achtergrond

Op 30 oktober 2008 heeft de gemeenteraad van De Bilt kennis genomen van de conclusies en aanbevelingen van het rapport van het COT en de reactie van het College hierop. De raad heeft de conclusies en aanbevelingen van het rapport overgenomen en heeft het College opdracht gegeven om alle opties met betrekking tot de bunker te verkennen en hiermee in het eerste kwartaal van 2009 bij de raad terug te komen. In maart 2009 heeft het College het Tauw-rapport naar de raad gestuurd. In dat rapport staan de uitkomsten van het deskundigenonderzoek naar de verschillende varianten inzake de bunker. Het rapport beschrijft de onderzoeksbevindingen en gevolgen per variant.