Dell Nederland


THE PHONE HOUSE EERSTE TELECOMRETAILER IN NEDERLAND MET DELL INSPIRON MINI 11Z

---

oktober 15, 2009

AMSTERDAM, Nederland


* Dell-Inspiron Mini 11z netbooks op de schappen bij telecomretailketen

* Samenwerking onderstreept convergentie computers en mobiliteit
* The Phone House eerste telecomretailer van Dell

Dell en The Phone House hebben een samenwerkingsverband gesloten voor de verkoop van Dell-netbooks en -notebooks. De eerste producten in de schappen bij de telecomretailer zijn de Dell Inspiron Mini 10 en de Dell Inspiron Mini 11z, die medio november op de Nederlandse markt komt met Microsoft Windows 7. Deze netbook vertegenwoordigt de nieuwste ultralichte en draagbare notebooks voor de online generatie.

The Phone House zal de Dell Inspiron netbooks in haar tweehonderd Nederlandse vestigingen beschikbaar hebben in combinatie met diverse abonnementen of los. Daarnaast kunnen mensen de netbooks via www.phonehouse.nl bestellen. De Nederlandse samenwerking vloeit voort uit een succesvolle partnership met The Carphone Warehouse in meerdere Europese landen, waarvan The Phone House onderdeel is. The Carphone Warehouse is de grootste onafhankelijke retailketen voor mobiele communicatie in Europa met ruim 2.600 winkels in negen Europese landen en nog eens 1.100 winkels in de Verenigde Staten in samenwerking met BestBuy.

Voor Dell toont de overeenkomst aan dat het serieus werk maakt van haar ambities om, naast haar built-to-order strategie, indirecte verkoopkanalen in te zetten bij de verkoop van haar producten en diensten aan consumenten. Daarnaast vormt het een bewijs van de huidige trend dat mobiele communicatie via telefoons en via zeer draagbare toestellen als netbooks aan het samensmelten is. De telecomvakhandel is immers niet langer exclusief een plaats waar mobiele telefoons in combinatie met abonnementen verkocht worden, maar een plek waar alles te verkrijgen is op het gebied van mobiliteit.

Bas Dekker, Sales Manager Retail van Dell Nederland, is enthousiast over de overeenkomst met The Phone House. "The Phone House is uitstekend in staat om in te haken op nieuwe trends in de markt. De vraag naar de samensmelting van computers en het altijd mobiel willen zijn voor de consument pakken ze serieus op. Tevens is het fantastisch dat we nu bijna tweehonderd winkels hebben waar de Dell-producten ook aangeraakt kunnen worden."

Martijn Hol, Commercial Director van The Phone House: "Op het gebied van telefoons en abonnementen bieden we al alle merken. Met de toevoeging van zo'n sterk merk als Dell aan ons netbook-assortiment kunnen we zeggen dat The Phone House `the place to be' is op het gebied van mobiliteit. Netbooks in combinatie met mobiel breedband internet geven de klant alle vrijheid die ze zich kunnen wensen. Onze ambitie om de absolute nummer één in de consumentenmarkt voor mobiele communicatie te worden, is met dit partnership weer een stap dichterbij gekomen. Dell is voor ons een van de essentiële spelers, zij onderscheiden zich, net zoals The Phone House, door eerst naar de klant te luisteren en vervolgens de producten, diensten te ontwikkelen die de klant nodig heeft en kan waarderen. We zijn er trots op de eerste telecomretailer van Dell te zijn. Vanaf nu ligt de complete serie Dell-Inspiron Mini 10v netbooks in verschillende kleuren in onze winkels en binnenkort volgt de Inspiron 11z."

Inspiron Mini 11z

De nieuwe Inspiron Mini 11z is de dunste en de lichtste netbook ooit door Dell gelanceerd. De nieuwste netbook weegt 1,4 kg en is 2,58 centimeter dun en combineert prestaties met stijl. Met de nieuwste Intel® ultra-low-voltage processor (CULV), tot 4GB geheugen, zuinige batterijen (zes uur per volle batterij) en een HD-beeldscherm om internet TV te kijken garandeert de Inspiron 11z een complete mobiele ervaring. Het netbook bevat tevens geïntegreerde Wi-Fi, een 1,3 mega-pixel webcam en een harde schijf tot 500Gigabyte. De Inspiron 11z wordt geleverd in zeven trendy kleuren; Obsidiaan zwart, Alpine Wit, Flamingo roze, New Cherry rood, Ice blauw, Jade groen, en Passion paars. Het product sluit dan ook uitstekend aan bij de wens van de klant om een netbook te kunnen kiezen dat bij zijn stijl past.