Gemeente Valkenswaard

kandidaten voor Vrijwilligerstrofee 2009

Gevraagd: kandidaten voor Vrijwilligerstrofee 2009

Gemeentelijke Vrijwilligerstrofee 2009

Eén keer per jaar wordt de Gemeentelijke Vrijwilligerstrofee uitgereikt. Deze prijs wordt toegekend aan
vrijwilligersorganisaties/groepen vrijwilligers of projecten of aan personen die in groepsverband of individueel als vrijwilliger iets heel bijzonders doen (hebben gedaan) voor de Valkenswaardse gemeenschap. En u kunt vanaf nu kandidaten nomineren !!!

Eerder ontvingen Stichting Buurtbus (2005), Stichting Vluchtelingenwerk (2006), Stichting De Boodschappenmand (2007) en vrijwilliger Marie-Thérèse Maas (2008) de jaarlijkse Vrijwilligerstrofee.

Voorwaarden
Om voor deze prijs te kunnen worden genomineerd moeten vrijwilligersorganisaties/ -groepen, een persoon of personen (al dan niet in groepsverband actief), voldoen aan de volgende criteria:
* als vrijwilliger werkzaam in Valkenswaard (inclusief Dommelen en Borkel en Schaft)

* zich als vrijwilliger op een bijzondere manier inzetten voor de Valkenswaardse gemeenschap in 2009, dus het dient van lokaal belang te zijn

* de activiteit moet representatief zijn voor het vrijwilligerswerk en liefst een voorbeeldfunctie hebben.

De nominaties worden onderverdeeld in vier categorieën
1. zorg, mantelzorg, hulp- en dienstverlening
2. sport en recreatie

3. milieu en educatie

4. sociaal-cultureel en welzijnswerkwerk.

Uit deze categorieën zal uiteindelijk één prijswinnaar worden gekozen. De coördinatie en de werkzaamheden rondom de organisatie van de gemeentelijke Vrijwilligerstrofee liggen bij het Panel Vrijwilligerstrofee-2009 van de Paladijn, organisatie voor welzijn. De regie is in handen van de gemeente Valkenswaard. Een representatieve jury onder voorzitterschap van burgemeester drs. A. Ederveen, zal uit alle ingediende nominaties een lijst van potentiële winnaars samenstellen en de uiteindelijke prijswinnaar aanwijzen.

Insturen van nominaties vóór 8 december
Kent u vrijwilligersorganisaties/vrijwilligersgroepen of personen die in (groepsverband) vrijwilligerswerk verrichten in uw omgeving en waarvan u denkt dat zij hiervoor in aanmerking kunnen komen, meld hen dan aan en doe dat vóór 8 december aanstaande!

Voor de aanmelding zijn speciale formulieren beschikbaar, die u op verschillende adressen kunt krijgen cq opvragen vanaf maandag 19 oktober a.s. Deze liggen bij de balies in het gemeentehuis aan De Hofnar 15, bij Paladijn, Maastrichterweg 51-1e etage en in de openbare bibliotheek, De Hofnar 10. U kunt ook een nominatieformulier downloaden via deze site, via de site van Paladijn www.paladijn-welzijn.nl en via www.omroepvalkenswaard.nl.

Uw (papieren exemplaar van het) nominatieformulier kunt u sturen aan: Paladijn, organisatie voor welzijn
t.a.v. Vrijwilligers Informatie Punt /Vrijwilligerstrofee p/a Maastrichterweg 51 1e
5554 GE Valkenswaard.

U kunt het formulier ook afgeven bij het Vrijwilligers Informatie Punt van Paladijn aan de Maastrichterweg 51, 1e etage.

De trofee wordt uitgereikt tijdens de jaarlijkse viering van de Vrijwilligersdag en dat is in 2010 op zondag 17 januari.

Informatie
Voor meer informatie over de Gemeentelijke Vrijwilligerstrofee kunt u tijdens kantooruren terecht bij Paladijn, organisatie voor welzijn, de heer D. van Diepen, telefoonnummer 040-2046614.