Sint Franciscus Gasthuis
* Oktober »

* 15 okt 2009

Elsevier De beste ziekenhuizen 2009: Sint Franciscus Gasthuis behaalt landelijk tweede positie

Het Sint Franciscus Gasthuis staat landelijk op een tweede en regionaal op een eerste positie in het Elsevier-onderzoek De beste ziekenhuizen 2009. Dit resultaat sluit aan bij de ambitie die het topklinische Sint Franciscus Gasthuis heeft, namelijk om zijn patiënten op gastvrije wijze de best mogelijke zorg te bieden.

Stijgende lijn

Het topklinische Sint Franciscus Gasthuis is tevreden met het behaalde resultaat en trots op de inzet van alle medisch specialisten en medewerkers die hieraan hebben bijgedragen. Afgelopen jaren is veel geïnvesteerd om de kwaliteit van zorg verder te verbeteren. Het resultaat is dan ook in lijn met de resultaten uit het patiënttevredenheidsonderzoek, Gastvrijheidszorg met sterren en het externe medewerkersonderzoek. Anderzijds blijven er, voor de lerende organisatie die het topklinische Sint Franciscus Gasthuis is, voldoende aanknopingspunten om te blijven werken aan continue verbetering.

Topklinisch en NIAZ geaccrediteerd

Het Sint Franciscus Gasthuis is het eerste en enige algemene ziekenhuis in Rotterdam met de topklinische status. Het ziekenhuis is, na toetreding tot de vereniging van Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) in 2008, blijven investeren in faciliteiten en opleidingen. Tevens is het Sint Franciscus Gasthuis in 2008 NIAZ geaccrediteerd, het kwaliteitskeurmerk voor zorg. Het loopt dan ook voorop in de kwaliteit van patiëntenzorg, onderwijs en opleiding, onderzoek en vernieuwing.

Tevreden patiënten

Uit de resultaten van het jaarlijkse tevredenheidsonderzoek blijkt dat patiënten, net zoals voorgaande jaren, tevreden zijn over de verkregen zorg in het Sint Franciscus Gasthuis. De kliniek krijgt gemiddeld een 8,1 als rapportcijfer en de polikliniek een 8,0. Tevens blijkt dat ruim 95,1% van de respondenten voor een volgend bezoek terugkomen naar het Sint Franciscus Gasthuis.

Drie gastvrijheidsterren

In mei 2009 heeft het Sint Franciscus Gasthuis drie sterren ontvangen in de Sterrengids Gastvrijheidszorg in Zorginstellingen 2009 voor zijn gastvrijheid. Met deze classificatie toont het ziekenhuis zijn hoge kwaliteit van eten en drinken, ambiance en aangeboden service voor patiënten en bezoekers. Het Sint Franciscus Gasthuis is het enige ziekenhuis in de regio Rotterdam met drie sterren voor gastvrijheid.

Beste werkgever

In juni 2009 is bekend gemaakt dat het Sint Franciscus Gasthuis hoort bij de Beste Werkgevers van 2009. Om de ambities in een concurrerende arbeidsmarkt te realiseren, is de inzet van de gehele organisatie nodig om voldoende en gekwalificeerde medewerkers aan te trekken en te behouden. Het Sint Franciscus Gasthuis biedt een marktconforme beloning, coachend leiderschap en ruime ontwikkelingsmogelijkheden. Tevens creëert het een plezierig en gezond werkklimaat voor alle levensfases.