FloraHolland


Aanvoerders onder de indruk van Logistiek Plan Rijnsburg

RIJNSBURG (15 oktober 2009) - Onlangs hebben tien aanvoerders een uitgebreide rondleiding gehad door het logistieke proces van FloraHolland Rijnsburg. Onder de noemer Logistiek Plan Rijnsburg (LPR) is de afgelopen jaren de interne logistiek binnen Rijnsburg flink op de schop genomen. Rijnsburg beschikt sinds twee jaar over een hypermodern logistiek systeem.
De aanvoerders hebben, naast een introductie en een animatiefilm, het hele proces van veilen, sorteren, operatorroom, spoedkoopverwerking, verdelen en afleveren bezichtigd. Zij waren onder de indruk van het soepele en efficiënte proces en de snelheid van de logistiek. Iedereen had wel eens over LPR gelezen, maar men vond het leuk en leerzaam om het eens in de praktijk te zien. Een geslaagde ochtend volgens de enthousiaste aanvoerders!

Tijdens de rondleiding werd de nieuwe werkwijze van het aanleveren Elektronische Aanvoerbrief (EAB) extra onder de aandacht gebracht van de aanvoerders. Vanaf 1 januari 2010 verandert deze werkwijze op FloraHolland Rijnsburg. Per 1 januari 2010 moet de EAB op de veiling ontvangen zijn, vóórdat het product op de veiling in ontvangst wordt genomen. Dit is nodig omdat vanaf begin 2010 de aanvoergegevens direct worden gebruikt bij binnenkomst.