Gemeente Valkenswaard

tijdelijke regels Wet investeren in jongeren

Verordening tijdelijke regels Wet investeren in jongeren

De gemeenteraad heeft de verordening tijdelijke regels Wet investeren in jongeren vastgesteld. De verordening is op donderdag 1 oktober in werking getreden.

De Wet investeren in jongeren richt zich op jongeren van 16 tot 27 jaar. Doelstelling van de wet is om jongeren te laten werken of leren, of een combinatie van beide. Het doen van een werkleeraanbod voor jongeren staat dan ook centraal in de wet. Wanneer een werkleeraanbod geen optie is of wanneer met het werkleeraanbod onvoldoende inkomsten worden gegenereerd, wordt ambtshalve voor jongeren vanaf 18 jaar een inkomensvoorziening verstrekt.

Deze verordening voorziet in de regels als bedoeld in artikel 12 Wet investeren in jongeren. Deze regels hebben betrekking op:
* het werkleeraanbod;

* het verlagen van de inkomensvoorziening;
* het bestrijden van misbruik en oneigenlijk gebruik;
* de betrokkenheid van jongeren bij de uitvoering;
* het verhogen en verlagen van de norm.

Deze verordening is eveneens vastgesteld in de gemeenten Heeze-Leende en Waalre vanwege het samenwerkingsverband dat deze gemeenten zijn aangegaan voor wat betreft de uitvoering van de Wet investeren in jongeren.

Ter inzage
Bovengenoemde verordening ligt van donderdag 22 tot en met 3 november 2009 kosteloos ter inzage in de Informatiehoek in de hal van het gemeentehuis aan De Hofnar 15. U kunt de verordening inzien op maandag van 09.00 uur tot 20.00 uur, dinsdag tot en met donderdag van 09.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur. De verordening ligt ook ter inzage bij de bibliotheek aan De Hofnar 12 in Valkenswaard. Daarnaast is de verordening te raadplegen in het digitale loket van de website werkeninkomen.rechtopbijstand.nl. Een ieder kan op verzoek, tegen betaling van een bedrag aan leges, een afschrift krijgen van de verordening.

Meer informatie
Voor nadere informatie kunt u op contact opnemen met Lilian Sweens van de afdeling Werk en Inkomen, op telefoonnummer 040-2083 518 of per mail op lsw@valkenswaard.nl.