PaperFoam bv introduceert de Bio-LEDPack

15/10/2009 14:29

PaperFoam B.V.

PaperFoam bv introduceert de Bio-LEDPack : een milieuvriendelijke én beschermende verpakking voor LED-lampen met hoge marketingwaarde.

De Bio-LEDPack is gemaakt van natuurlijke grondstoffen (industrieel zetmeel, natuurlijke vezels en water). De verpakking kan na gebruik met de oud-papier stroom worden afgevoerd. Desgewenst kan de verpakking ook op de compost-hoop afgevoerd worden.

In vergelijking met in de markt gebruikte verpakkingsmaterialen als plastic blisters en karton biedt de Bio-LEDPack veel voordelen.

q De zogenaamde carbon footprint is tot 85% lager; dat betekent dat de uitstoot van broeikasgassen 'van wieg tot graf' (cradle to grave) veel lager is;

q Het product is zeer licht van gewicht waardoor transportkosten lager zijn;

q De consument kan de verpakking na aankoop van de lamp met het oud papier weggooien. Desgewenst kan de verpakking ook op de compost-hoop afgevoerd worden.

q Ten opzichte van plastic blisters hoeft ca 6x zo weinig aan verpakkingenbelasting te worden afgedragen door de importeur/fabrikant;

q De verpakking biedt goed zicht op de vorm van de LED-lamp waardoor de lamp opvalt in het winkelschap.

Over Paperfoam bv:

PaperFoam bv is sinds 1998 producent en leverancier van PaperFoam(R), geschuimd verpakkingsmateriaal op basis van industrieel zetmeel en natuurlijke vezels. Productie vindt plaats in kleinschalige fabrieken in Nederland, Denemarken, de Verenigde Staten en Maleisie.

PaperFoam(R) wordt toegepast als verpakkingsmateriaal voor elektronika, telefoons, cosmetica en medische toepassingen alsmede CD's en DVD's.

www.paperfoam.com





http://www.paperfoam.com