Politie Amsterdam-Amstelland

GETUIGEN BEROVING TRAMBESTUURDER GEZOCHT (15-10-2009)

Een 59-jarige Amsterdamse trambestuurder is zondagochtend 4 oktober rond tien over zes gewelddadig beroofd toen hij lopend op weg was naar de remise aan de Havenstraat. Twee mannen sloegen hem in elkaar en gingen er vandoor met zijn tas, waarin geld en kaartjes zaten. Het slachtoffer is behoorlijk gewond geraakt en erg geschrokken. Het rechercheteam is op zoek naar getuigen van dit ernstige incident.

Belaagd
De trambestuurder liep op zondagochtend 4 oktober van zijn huis in de Kinkerbuurt naar de remise in de Havenstraat. Op de Jacob van Lennepkade, vlakbij de Jan Pieter Heijestraat, werd hij door twee mannen belaagd. Het slachtoffer werd in eerste instantie door de eerste dader vastgepakt. Die probeerde hem in de richting van het water te trekken. Uit het niets kreeg hij een trap tegen de rechterzijde van zijn lichaam en kwam ten val. Toen werd hij door de tweede dader in elkaar geslagen.

Fluitje
Uiteindelijk wist het slachtoffer een sleutelbos met een fluitje tevoorschijn te halen. Door daar heel hard op te fluiten trok hij de aandacht. Het gevolg was dat de daders nog agressiever werden, zijn tas weggristen en er vandoor gingen. De daders verdwenen lopend over de Jacob van Lennepkade in de richting van het Nicolaas Beetsplantsoen.

Signalementen
Dader 1, de man die het slachtoffer als eerste vastpakte
· getinte huidskleur

· tussen 18 en 20 jaar oud

· rond 1 meter 80 lang

· Hij droeg een zwarte gewatteerde jas van glimmende stof
· En een zwarte baseballcap

Dader 2
Van hem is alleen bekend dat hij een witte jas droeg.

Tips
De rechercheurs van het onderzoeksteam zijn te bereiken via 020-5594860.