Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.00 ur

Utrecht, 15-10-2009

Veel te veel

NIEUWEGEIN Een automobilist bleek in de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 oktober veel te veel van de alcohol te hebben genoten.

Rond 03.50 uur zagen agenten een automobilist met zeer lage snelheid over de Sluyterslaan rijden. Toen de agenten de auto inhaalden, zagen zij dat de automobilist stopte en vervolgens hard wegreed. Zij gingen achter de automobilist aan en gaven hem op de Nedereindseweg een stopteken.

De bestuurder, een 36-jarige man uit Nieuwegein, rook naar alcohol en moest een blaastest afleggen. Dat lukte hem tot drie keer toe niet, waarna de agenten hem aanhielden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij de eerste keer 930 ug/l, ruim vier keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Het lukte hem echter, al dan niet opzettelijk, niet om een tweede ademanalyse goed af te ronden. Daarom werd ter bepaling van het alcoholgehalte een bloedproef bij hem afgenomen. De uitslag daarvan laat enkele weken op zich wachten. Aan de hand daarvan wordt proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt. Het rijbewijs van de Nieuwegeiner is ingevorderd.

Diefstal

NIEUWEGEIN Agenten hielden op woensdag 14 oktober een man aan op verdenking van diefstal van meerdere goederen.

Rond 15.30 uur meldden zich twee mannen aan het politiebureau in Nieuwegein. Zij verklaarden werkzaam te zijn voor een bedrijf en werkzaamheden te verrichten in een trappencomplex in Cityplaza. In de afgelopen anderhalve week waren daar een steekwagen en later een rol linoleum gestolen. Een medewerker had nu deze spullen in een kelderbox in Cityplaza zien staan. Eén van de mannen, een 45-jarige Rotterdammer, deed namens het bedrijf aangifte van de diefstallen.

Agenten gingen ter plaatse en troffen de spullen inderdaad in de betreffende kelderbox aan. Terwijl zij daar stonden, kwam de eigenaar van de box ter plaatse. De man, 49 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werd aangehouden. De spullen zijn in beslag genomen en in overleg met een Officier van Justitie teruggegeven. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.