Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.00 uur

Utrecht, 15-10-2009

Auto in brand

AMERSFOORT- Op donderdagochtend kreeg de politie de melding van een autobrand. Omstreeks 01.05 uur kreeg de politie de melding dat een auto in brand stond aan het Brechtje Spiegelrerf. De brandweer werd gewaarschuwd en bluste de brand. Vermoedelijk is de brand aangestoken en de politie verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, Eemland zuid.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT/ACHTERVELD- Op woensdagmiddag werd een automobilist aangehouden met veel te veel drank op achter zijn kiezen. Omstreeks 12.20 uur werd de 43-jarige man uit Achterveld gecontroleerd op De Hoofdstraat. De man bleek te rijden zonder geldig rijbewijs en hij bleek onder invloed van alcohol en blies op het bureau maar liefst 1185 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Omstreeks 17.15 uur zagen agenten de man weer rijden, ondanks zijn rijverbod, maar nu aan de Jan van Arkelweg in Achterveld. De man werd weer gecontroleerd en bleek nog steeds onder invloed van alcohol. Hij blies nu op het bureau 1030 ug/l. De auto werd in beslag genomen van de hardleerse man.

Dure fiets

AMERSFOORT- Op woensdag werd een gestolen fiets aangetroffen in een woning. Omstreeks 14.00 uur kwam bij de politie de informatie binnen dat een gloednieuwe fiets een woning was binnengedragen. De politie ging poolshoogte nemen en troffen na onderzoek de dure fiets inderdaad aan in slaapkamer van de woning aan de Sperwerhorst. Deze fiets bleek eerder deze week gestolen in Soest.

Beroving

HOOGLAND- Op woensdagochtend fietste een 18-jarige vrouw uit Hoogland over de Zandkamp. Op een gegeven moment kwam er een bromfiets aanrijden met twee opzittenden. Een van de jongens probeerde de tas van de schouder van de vrouw te pakken. Dit lukte gelukkig niet en de jongens verdwenen zonder buit. De politie roept getuigen op via 0900-8844, district Eemland zuid.