Delixl

Deli XL sluit megacontract met zes ziekenhuizen

De Vereniging Samenwerkende Ziekenhuizen heeft met Deli XL een vijfjarig contract gesloten voor het leveren van al het eten, drinken en aanverwante artikelen. Voor de zes samenwerkende ziekenhuizen is dit een logische vervolgstap na het bundelen van haar inkoopactiviteiten in de Vereniging Samenwerkende Ziekenhuizen. Het contract werd donderdag 24 september ondertekend door Maarten Rook, Voorzitter Raad van Bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis en Boudewijn Heineman, Financieel Directeur Deli XL.

Nieuwe rol voor vereniging

De vereniging bestaat nu twee jaar en heeft al een aantal spraakmakende inkooptransacties in gezamenlijkheid gedaan. "Tijdens de onderhandelingen bleek Deli XL een proactieve partij waarmee wij verder onze propositie kunnen uitnutten rondom het eten en drinken. We zien dat er nog veel synergie te behalen valt en hebben met Deli XL een partner gecontracteerd waarmee we de vertaalslag gaan maken", aldus Hugo Hoeksma, Program Manager of Purchasing & Value Chain Management bij de Vereniging Samenwerkende Ziekenhuizen.

Vincent Bos, Directeur Institutioneel bij Deli XL: "Wij zijn erg verheugd met het behaalde resultaat en het succes van onze vernieuwende aanpak om de ziekenhuismarkt optimaal te blijven bedienen. We zullen samen met de Vereniging Samenwerkende Ziekenhuizen de efficiëntie aan de achterkant, door supply chain management, verder optimaliseren. Daarnaast is een belangrijke rol weggelegd voor ons team Advies & Organisatie. Zij gaan samen met de hospitality managers van de ziekenhuizen gastvrijheid aan de voorkant naar een nog hoger plan tillen. Dit geldt voor zowel patiënten, bezoekers als personeel, ieder met behoud van haar eigen identiteit.

Deelnemende ziekenhuizen:

De volgende ziekenhuizen participeren in het contract:


* Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis - Nijmegen
* Catharina-Ziekenhuis - Eindhoven

* Martini Ziekenhuis - Groningen

* Medisch Spectrum Twente - Enschede

* Onze Lieve Vrouwe Gasthuis - Amsterdam

* St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein - Utrecht

Voor nadere informatie en/ of opvragen van foto´s:

Simon de Ridder, Communicatiemanager Deli XL

Telefoonnummer: (0318) 678 662 / (06) 51 288 020

E-mailadres: simon-de.ridder@delixl.nl