Gemeente Coevorden

Eerste steenlegging Hof van Coevorden en ondertekening convenant tussen gemeente en nieuwe stichting SABC

Op donderdag 15 oktober aanstaande vinden drie feestelijke momenten plaats waar iedereen voor is uitgenodigd om bij aanwezig te zijn.

Allereerst ondertekenen de gemeente Coevorden én de (die avond officieel) opgerichte stichting Activiteiten Binnenstad Coevorden (SABC) een convenant.
Doel van het convenant is het bundelen van inzet en middelen ten behoeve van het optimaal functioneren van de binnenstad van Coevorden als regionaal koopcentrum.

Aansluitend zal er door burgemeester B.J. Bouwmeester, in samenwerking met vertegenwoordigers van de bij de bouw betrokken partijen, een eerste officiële handeling plaatsvinden. Partijen en hun vertegenwoordiging zijn dhr. J. Drogt; Lindhorst Huisvestingsadviseurs, dhr. H. Rebel; RAU Architectenbureau, dhr. R. de Jong; Ingenieursbureau Wassenaar, dhr. H. Odijk; Bureau 1232, de heer M. Vast; Cofely Noord en dhr. D.J.H. Bax; Strukton Bouw en Vastgoed eindverantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie.

Na de handelingen rond de eerste steen gaan we richting het nieuwe informatiecentrum over de ontwikkelingen rond het centrum. Eerder moest het centrum, dat gevestigd was in het Kasteel, vanwege de verbouwing daar sluiten. Gelukkig is er een nieuwe locatie gevonden op de Sallandsestraat nr. 5. Wethouder Braam zal het centrum officieel heropenen.

Aansluitend kan er hier onder het genot van een hapje en een drankje getoost worden op deze drie bijzondere momenten.

Progamma:

18.30 Ontvangst met koffie en Coevorder bonbon in hotel restaurant Marktzicht
18.55 Vertrek naar Marktplein
19.00 Ondertekening convenant op de Markt
19.15 Optreden Big-band CQ op de Markt (verhoogde gedeelte) 19.30 Start handeling 'Hof van Coevorden'
20.00 Optreden Big-band CQ en verplaatsing naar het infocentrum, Sallandsestraat 5
2030 Opening infocentrum door wethouder Geert Braam met daarna een hapje en een drankje