Gemeente Elburg

gezonde jeugd ook van start in Elburg

091009 Actieprogramma B-Fit voor gezonde jeugd ook van start in Elburg

Persbericht

Elburg, 9 oktober 2009

Actieprogramma B-Fit voor gezonde jeugd ook van start in Elburg

Zes gemeenten in de regio Noord-Veluwe starten donderdag 15 oktober met het actieprogramma `B-Fit' op in totaal 15 basisscholen. Op deze scholen in Elburg, Nunspeet, Harderwijk, Oldebroek, Putten en Ermelo gaan honderden leerlingen de komende drie jaar aan de slag met het verbeteren van hun leefstijl. Eén op de acht kinderen in Nederland heeft overgewicht. In Gelderland gaat het om maar liefst 46.000 kinderen. Hoog tijd om daar iets aan te doen.

B-Fit laat kinderen, ouders én docenten op een unieke manier kennismaken met gezond leven, bewegen en voeding. Het doel is kinderen er bewust van te maken dat fit zijn niet alleen goed voor je is, maar dat het vooral ook leuk is om mee bezig te zijn. Fit is fun! Het regionaal actieprogramma wordt ondersteund door de Campagne `Goed Bezig'.

B-Fit is een regionaal actieprogramma van de Gelderse Sport Federatie in samenwerking met de Provincie Gelderland, het ministerie van VWS, Stichting OhraNuts en Menzis. B-Fit is een onderdeel van het regionale gezondheidsprogramma van de zes gemeenten. Het is de ambitie van de gemeenten om de toename van overgewicht bij kinderen te stoppen en op langere termijn zelfs te laten dalen. B-Fit vormt het begin van een reeks van activiteiten die de gemeenten in de komende jaren via scholen, organisaties en instellingen zal starten.

Kick-off

Op donderdag 15 oktober zal op elke deelnemende basisschool ("De Wildemaet" en "Prins Willem Alexander" in Elburg en "De Blerck", `t Harde) in onze gemeente B-Fit feestelijk worden gestart. In aanwezigheid van wethouder G. van der Velde wordt de vlag gehesen en laten de kinderen hun ballonnen, voorzien van een kaartje met een gezonde boodschap voor de vinder, los. Om de daad bij het woord te voegen krijgen de leerlingen vervolgens een clinic bewegen van 30 minuten. De inhoud van de clinic verschilt per school en wordt uitgevoerd onder leiding van Stichting Wiel. De hele kick-off duurt per school 60 minuten.

Actieprogramma B-Fit

B-Fit bestaat uit een groot aantal activiteiten, die in de lessen op school worden behandeld. Zo ondergaan de leerlingen twee keer per jaar een fittest en bestaat het programma uit een lespakket over gezonde voeding, voldoende bewegen, toegang tot de B-Fit website en een aanbod van vijf beweegmomenten per week. Om de ouders ook bij het project te betrekken zijn er speciale ouderavonden. Daarnaast worden de ouders, docenten en kinderen gevraagd om een vragenlijst in te vullen. In totaal duurt het project drie jaar. Voor meer informatie kunt u terecht op www.gelderlandb-fit.nl.

laatst gewijzigd: 09-10-2009 | print deze pagina print deze pagina | download document: 091009 Actieprogramma B-Fit voor gezonde jeugd ook van start in Elburg |