Technische Universiteit Delft
Presentatie 'Drinking with the wind'

door M&C/Hatenboer-Water

Hatenboer-Water heeft in samenwerking met de TU Delft, Fortis Wind Energy en Nieuwe Weme Technische Montages, een installatie ontwikkeld voor het winnen van veilig drinkwater uit brak of zout water: 'Drinking with the Wind' (DWTW). Op 15 oktober 2009 wordt deze officieel gepresenteerd in Schiedam.

15 oktober 2009 | 14:30 uur - 17:00 uur
plaats: Hatenboer-Water Schiedem

xhtmlc De installatie is geschikt voor het winnen van veilig drinkwater uit brak of zout water. Zonne- en windenergie worden gebruikt om de installatie milieuvriendelijk in bedrijf te houden. Door gebruik te maken van de natuurlijke elementen (zon, wind en zeewater) wordt het mogelijk om veilig drinkwater en elektra te produceren op plaatsen waar dat niet eerder mogelijk was.

Problematiek

Het grootste gedeelte van het water op aarde bevindt zich in de oceanen. Dit zoute water is niet geschikt voor consumptie, irrigatie of industriewater. Slechts 3% van al het water op aarde bestaat uit zoet water maar het merendeel hiervan is bevroren (permafrost), vervuild of onbereikbaar. Slechts 1% van de aanwezige watervoorraad kan gebruikt worden voor de bereiding van drinkwater. De beschikbaarheid van veilig drinkwater wordt steeds kritischer. Er zijn nog steeds gebieden op aarde die geheel verstoken zijn van elke vorm van drinkwater.

Meer informatie

Zie www.drinkingwiththewind.nl
Wetenschapsvoorlichter TU Delft, Roy Meijer, r.e.t.meijer@tudelft.nl, 015-2781751
Â