Focwa

ISO-certificaat voor FOCWA opnieuw voor 3 jaar verlengd

Persbericht, Sassenheim 9 oktober 2009

FOCWA, de branchevereniging voor ondernemers in het carrosseriebedrijf, is door KIWA opnieuw gecertificeerd conform de meest recente ISO-norm 9001:2008. De verlenging van het certificaat volgde na een audit en geldt zowel voor het FOCWA secretariaat als voor de aan haar gelieerde instellingen: Stichting FOCWA Garantiefonds en het secretariaat van de AIRC (Association Internationale des Réperateurs en Carrosserie).

Met deze hercertificering toont FOCWA aan dat haar werkzaamheden, van beleidsvoorbereiding tot beleidsuitvoering en evaluatie, volgens het kwaliteitssysteem ISO 9001:2008 worden toegepast. Daarnaast moet het certificaat worden gezien als een extra garantie dat de door de branchevereniging gemaakte afspraken volgens vastgelegde procedures worden nagekomen en als extra waarborg voor de continuïteit van de werkzaamheden.
FOCWA is sinds 2000 door KIWA gecertificeerd. Er zijn vrijwel geen brancheverenigingen met een kwaliteitscertificatie. Aanvankelijk was de ISO-norm vooral gericht op processen en de uitvoering daarvan. Met de 2000-norm is er meer nadruk gelegd op directieverantwoordelijkheid, klanttevredenheid en het stellen en evalueren van kwaliteitsdoelen.