Van Arkel deurwaarders Amsterdam 2e winnaar Azijndeurwaarder Trofee


D-reizen medewinnaar trofee: deurwaarders worden steeds brutaler en overschrijden normen behoorlijke incasso

AMSTERDAM, 20091013 -- De tweede prijswinnaar van de eerder dit jaar ingestelde Azijndeurwaarder Trofee gaat naar deurwaarderskantoor van Arkel te Amsterdam en hun opdrachtgever D-reizen te Hoofddorp. Zij krijgen de prijs uitgereikt tijdens de openbare verkoping van de inboedel van het slachtoffer op vrijdag zes november 2009 in Amsterdam. Volgens de initiatiefnemers van de trofee, bewindvoerderskantoor Juristnet.nl, overschrijden ook zij bewust de normen van incasso.

Op 2 oktober 2009 ontivng INCASSADE OORDIJK B.V. te Leeuwarden de eerste trofee van bewindvoerderskantoor Juristnet.nl. De opdrachtgever van deze deurwaarder ontving eveneens deze trofee, een fles natuurazijn, en is AGIS Zorgverzekeringen te Leeuwarden.

De tweede prijswinnaar is van Arkel te Amsterdam en hun opdrachtgever D-reizen te Hoofddorp welke de prijs krijgt uitgereikt tijdens de openbare verkoping van de inboedel van het slachtoffer. De uitreiking vindt plaats op vrijdag zes november ten huize van het slachtoffer Thomas Prinslaan 6 Amsterdam.

Stichting bewindvoerders Juristnet.nl heeft in haar bestand schuldenaren waarvan de schulden moeten worden gesaneerd. Dit is mogelijk via een minnelijke regeling, de voorloper van een dwangakkoord onder de WSNP, de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen. De schuldenaren van Juristnet zijn verstandelijk gehandicapten die niet eens beseffen dat ze schulden maken. Ze staan al onder woon- en ambulante begeleiding van een zorgstichting.

Verkopers zoals opdrachtgever D-reizen behoren zich bij het afsluiten van een koopovereenkomst zich ervan te vergewissen dat men verkoopt aan een verstandelijk gehandicapte. Dan behoort men deze verkoop niet door te laten gaan of contact op te nemen met de begeleiding anders zijn dergelijke overeenkomsten niet geldig.

Stichting Juristnet verzoekt deurwaarders altijd eventuele beslagen op te heffen, hun opdrachtgevers niet te bevoordelen boven andere schuldeisers ( die wel willen meewerken aan een minnelijke regeling) en mee te werken aan een minnelijke regeling zodat de bewindvoerder de schulden kan saneren en de verstandelijk gehandicapte weer enigszins zijn of haar leven verder kan inrichten. Deurwaarders behoren bij hun incasso schuldenaren geen onnodige schade te veroorzaken. Van Arkel wenst echter de gehele inboedel van een verstandelijk gehandicapte - een alleenstaande vrouw met een klein kind - verblijvend in een instelling - te verkopen zodat ze haar huishouden niet meer kan voeren.

Van Arkel weigert echter (bij brief) het beslag bij een verstandelijk gehandicapte die onder bewindvoering staat op te heffen. Bovendien handhaaft men alle kosten, zodat de hoofdsom ad euro is verhoogd waarvan ongeveer 600 euro woekerkosten voor de omzet van de deurwaarder. En dat allemaal ten koste van een verstandelijk gehandicapte. Om deze redenen wordt deze trofee uitgereikt op vrijdag 6 november 2009