Ingezonden persbericht


DIMENSION DATA BASEERT NEXT GENERATION DESKTOP-BENADERING OP EIGEN ERVARINGEN MET WINDOWS 7

Barneveld, 13 oktober 2009 - IT-dienstverlener Dimension Data baseert zijn Next Generation Desktop-benadering op de eigen ervaringen met de interne migratie naar Windows 7. Dimension Data was eerder dit jaar de eerste Microsoft-partner die Windows 7 intern uitrolde. Dat gebeurde eerst in Australië. Daarna volgde Zuid-Afrika. Nu maken de resterende 45 landen waarin Dimension Data actief is, zich op voor de migratie.

Laurent Leclercq, groeps-CIO van Dimension Data, zegt dat het bedrijf een gefaseerde aanpak kiest bij het project waarin 11.000 medewerkers gebruik gaan maken van Windows 7. "Windows 7 speelt in op de eisen van de volgende-generatie kenniswerker die met technologie kan omgaan en door het gebruik ervan productiever wil kunnen werken. Wij hebben veel geleerd van het interne gebruik en van het First Wave-programma van Microsoft. In de eerste plaats is de stabiliteit goed en biedt het besturingssysteem een gestroomlijnde gebruikerservaring. In de tweede plaats zorgt de focus op features voor meer gebruikersproductiviteit. Dat is aantrekkelijk voor organisaties. Ook biedt het besturingssysteem een uitstekende opstap naar het gebruik en het profiteren van Software-as-a-Service, ofwel SaaS."

Dimension Data heeft op basis van de recente ervaringen en zijn jarenlange activiteiten in desktopinstallaties en -beheer, en systeembeheer en integratie een Next Generation Desktop Readiness Assessment ontwikkeld. Dit omvat een driedaags programma voor bedrijven om vast te stellen welke richting zij op willen met hun desktopomgeving. Onderdeel van de assessment is een pragmatische route naar het gekozen einddoel. Dimension Data biedt in dit verband advies en ondersteuning.

Windows 7 is de langverwachte opvolger van Microsoft Vista. De vroege uitrol door Dimension Data biedt het bedrijf niet alleen de nodige ervaring in het implementeren en beheren van Windows 7, maar zorgt ook voor een bijdrage aan de strategische positionering binnen het Next Generation Desktop-concept.

Pete Menadue, Group General Manager Microsoft Solutions bij Dimension Data: "Windows 7 speelt een centrale rol in de Next Generation Desktop-benadering van Dimension Data. Deze voorziet in een nieuw besturingssysteem, virtualisatietechnologieën, beheertools en best practices. Zo zorgt het concept voor mobiliteit, veiligheid en kostenbesparingen in combinatie met een hogere werknemersproductiviteit."

###
Over Dimension Data
Dimension Data plc. (LSE: DDT) is een gespecialiseerde leverancier van IT-diensten en -oplossingen waarmee klanten hun IT-infrastructuur kunnen ontwikkelen, bouwen, ondersteunen en beheren. Het bedrijf combineert expertise in technologieën voor netwerken, convergente communicatie, beveiliging, datacenters, storage, Microsoft en contactcenters met vaardigheden op het gebied van consultancy, integratie en managed services. Hiermee biedt Dimension Data klanten op maat gemaakte oplossingen. Voor meer informatie: www.dimensiondata.com/nl.


---




Ingezonden persbericht