Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 08.45 uur

Utrecht, 13-10-2009

Waarschuwing: woninginbrekers actief in Renswoude

RENSWOUDE - In de periode van begin september tot en met 6 oktober hebben er tien woninginbraken plaatsgevonden in Renswoude. In drie van deze gevallen bleef het bij een poging tot inbraak. De politie waarschuwt inwoners van Renswoude om alert te blijven op verdachte situaties en deze direct door te geven via 112.

De inbraken vonden voornamelijk in de avonduren en s nachts plaats, zowel doordeweeks als in het weekend. De buit bestond onder meer uit geld, bankpasjes, id-bewijzen en in twee gevallen ook nog een televisie. In de meeste gevallen zijn de inbrekers binnengekomen door een deur of raam open te breken. In totaal ging het om acht inbraken in september (waarvan drie pogingen) en twee inbraken in oktober tot en met 6 oktober.

Extra toezicht

De politie houdt verscherpt toezicht in wijken waar meerdere woninginbraken hebben plaatsgevonden. Dit gebeurt opvallend, maar ook onopvallend. Hierdoor neemt de kans om inbrekers op heterdaad te kunnen betrappen toe. Deze kans wordt echter vergroot als u ook alert en waakzaam bent!

Wat kunt u doen? 112 bellen bij verdachte situaties

De politie ziet u graag als bondgenoot, want extra oren en ogen helpen de politie bij de opsporing en heterdaadaanhouding van verdachten. Uw informatie kan zelfs cruciaal zijn. Loopt u met uw hond een rondje door de wijk of maakt u alleen een wandeling, wees dan alert op verdachte situaties. Indien u iets vreemds ziet of hoort, neem dan direct via het alarmnummer 112 contact op met de politie. Let hierbij op het signalement van de verdachte personen en op kenmerken van eventuele vervoersmiddelen, zoals merk, type, kleur en het kenteken.

Wat kunt u nog meer zelf doen? - Inbraakpreventie

Als u uw huis verlaat, zorg er dan voor dat het lijkt alsof er iemand thuis is. Laat een lichtje branden of maak gebruik van een tijdschakelaar. Hang flatscreens en lcd-tvs zoveel mogelijk uit het zicht op. Berg na gebruik de laptop uit het zicht op. Sluit voor het slapen gaan of tijdens uw afwezigheid alle deuren en ramen van uw woning, maar ook die van de schuur, deugdelijk af. Op www.politiekeurmerk.nl vindt u meer informatie over inbraakpreventie en adressen van Politie Keurmerk-erkende bedrijven in uw regio. Deze bedrijven geven adviezen, dan wel helpen u met het beter beveiligen van uw woning.

Slepen

DOORN- Op maandagochtend raakte een scooterrijder ernstig gewond na een val. Omstreeks 09.45 uur reed een 16-jarige jongen (woonplaats onbekend) over de Dorpstraat. Op de Berkweg reden twee automobilisten die elkaar aan het slepen waren. De jongen had dit kennelijk niet in de gaten en reed tegen de sleepkabel aan en kwam ten val. Met onbekend letsel werd hij vervoerd naar het ziekenhuis.

Beroving

VEENENDAAL- Op maandagochtend werd een man beroofd van zijn tas. Omstreeks 11.30 uur liep een 36-jarige man uit Opijnen over het voetpad van het Panhuis. Hij hoorde een scooter achter hem naderen en voelde plotseling dat er aan zijn tasje werd getrokken. De man moest wel loslaten en de onbekende jongenman op de scooter reed vervolgens hard weg. In de tas zat een nog onbekend geldbedrag. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Zij kunnen bellen met 0900-8844, district Heuvelrug.