Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht datum:
09 oktober 2009
|                                                                              |
Capels college maakt tour langs cultureel erfgoed

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel maakt dinsdag 13 oktober een tour langs het culturele erfgoed in de stad. Het thema is ŽCultureel Erfgoed: Oud ontmoet NieuwŽ. Initiatiefnemer is wethouder Cees van den Heuvel. Hij laat zijn collega-collegeleden Capelle zien vanuit zijn wethoudersportefeuille Kunst en Cultuur. Het college maakt de tour op een bijzonder vervoersmiddel: de Segway.

Het programma van het stadsbezoek start Žs middags voor het gemeentehuis aan de Rivierweg. Na een korte instructie vertrekken de collegeleden op hun SegwayŽs. De tocht leidt onder meer langs kerken, het Vuykpark, het Dief en Duifhuisje en de Oude Begraafplaats. Bij elke locatie krijgt het college uitleg over de monumenten en/of kunstwerken, onder meer door medewerkers van de Historische Vereniging Capelle aan den IJssel.

Wethouder Cees van den Heuvel is blij dat hij op deze ludieke manier zijn werk kan delen met zijn collega's. "Daarnaast vind ik het zelf belangrijk om betrokken te blijven bij mijn wethoudersportefeuille. En hoe kan ik dat beter doen dan gewoon letterlijk de stad in gaan? We bezoeken allerlei prominente kunst en cultuurplekken in Capelle en gaan daar uiteraard ook in gesprek met Capellenaren", aldus Van den Heuvel.

De Segway is een elektrisch, zelfbalancerend eenpersoons vervoermiddel. De milieuvriendelijke Segway is ideaal om je snel voort te bewegen binnen de stad.

Noot voor redacties

Noot voor de redactie,

Gemeente Capelle a/d IJssel