Politie Midden- en West Brabant

09-10-13 Politieberichten district Breda

Breda, 13-10-2009

Diefstal met geweld

ZEGGE - De politie stelt een onderzoek in naar een diefstal met geweld die maandag werd gepleegd op een winkel.

Omstreeks 17.30 uur kwamen twee mannen de zaak binnen. Ze hadden een fles sterke drank uit een schap gepakt en deze op de balie gezet. Toen de medewerkster het bedrag aansloeg op de kassa, trok één van de mannen een mes in plaats van zijn portemonnee. Het slachtoffer was hevig geschrokken maar liet zich niet uit het veld slaan. Ze pakte een fles die op de toonbank stond en hield deze dreigend boven haar hoofd terwijl ze achter de balie vandaan kwam. De daders namen daarop de benen en renden de zaak uit met de fles drank. Zijn overgestoken en rechtsaf gerend richting Rabobank. Daar renden ze de Dorrestede in en verdwenen uit het zicht.

Fiets in brand gestoken

BREDA - Een 18-jarige jongeman uit Breda is dinsdag omstreeks 01.00 uur aangehouden op de Nieuwe Kadijk.

Tijdens surveillance zag een agent een man bij een brandende fiets staan. Bleek dat deze persoon de fiets, die niet van hem was, in brand had gestoken. Nadat hij het brandje had uitgemaakt werd hij
aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Met een boete op zak kon hij even later het bureau weer verlaten. De schade aan de fiets bleef beperkt tot het achterlicht en de reflector. Waarom hij de fiets in brand wilde steken, is niet duidelijk.

Laatst gewijzigd 13-10-2009 15:17 | © Regio Midden en West Brabant |