Gemeente Ermelo


Start herinrichting Harderwijkerweg

De Harderwijkerweg en de Putterweg worden opnieuw ingericht. Hiervoor zijn uitgebreide plannen gemaakt. De aanbesteding heeft inmiddels plaatsgevonden. Het werk zal worden uitgevoerd door N.T.P. uit Hattem. Het werk wordt in vier fases uitgevoerd. De Harderwijkerweg wordt uitgevoerd in de fases 1 en 2 en de Putterweg tijdens de fases 3 en 4.

Fase 1
In de week van 12 t/m 16 oktober start de aannemer met de werkzaamheden aan de westelijke rijbaan van de Harderwijkerweg. Dat is de kant van het centrum. Het wegvak vanaf de rotonde Nassaulaan tot aan het Sterrenboswegje en het aanliggende fietspad wordt tijdens de werkzaamheden geheel afgesloten voor autoverkeer en fietsers. Vanaf donderdag 15 oktober worden de eerste omleidingsborden en hekken voor de wegafzetting geplaatst.

Fase 2
In fase 2 wordt de oostelijke helft van de Harderwijkerweg (de kant waar de Zendingskerk staat) aangepakt. De werkzaamheden starten aansluitend aan fase 1.
In deze fase worden de volgende tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen:

* op de Harderwijkerweg wordt éénrichtingsverkeer ingesteld voor het verkeer komende vanaf Harderwijk richting Putten;
* het verkeer vanaf Putten richting Harderwijk wordt met een omleidingroute via de Leuvenumseweg en de Jacob Catslaan geleid;
* op de Jacob Catslaan wordt tussen de Staringlaan en de Leuvenumseweg eenrichtingsverkeer ingesteld voor autoverkeer. Het deel tussen de rotonde en de Staringlaan blijft tweerichtingsverkeer;

* de fietsers vanaf Harderwijk worden omgeleid via de Nassaulaan, Prinsesselaan en het Sterrenboswegje;

* de fietsers uit richting Putten kunnen het fietspad blijven gebruiken aan de oostzijde van de Harderwijkerweg. Dit geldt niet voor brommers;

* de Koninginnelaan zal in deze fases geheel worden afgesloten voor doorgaand verkeer;

* de aansluitende wegen aan de oostzijde van de Harderwijkerweg blijven in deze fase open voor links afslaand verkeer.
* de omleidingen zullen met bebording worden aangegeven.
* in de volgende fase zal een aantal voorzieningen omgekeerd toegepast worden.

* tijdens de gehele uitvoeringsperiode zal een snelheidsbeperking worden ingesteld van 30 km per uur.

Openbaar vervoer
De in- en uitstaphaltes voor de lijndiensten 104 en 105 worden tijdelijk verplaatst naar de Jacob Catslaan en de Leuvenumseweg. Deze wijzigingen zijn ter plaatse aangegeven.

Hulpdiensten
Alle hulp- en dienstverlenende bedrijven zijn op de hoogte van de werkzaamheden en zullen zelf passende maatregelen nemen.

De aannemer en de gemeente zullen alles in het werk stellen om de overlast voor u tot een minimum te beperken.

Contactpersoon
Wanneer u vragen of opmerkingen heeft over de werkzaamheden kunt u bellen met de heer H. Brouwer, uitvoerder op het werk namens de aannemer N.T.P. mobiel 06-53 257 170.
Lees verder
Omleidingsroute herinrichting Putterweg-Harderwijkerweg Inrichting Putterweg-Harderwijkerweg