Gemeente Heemskerk


dinsdag, 13 oktober 2009

Uittreksels online betalen via digitaal loket

De gemeente Heemskerk heeft het digitaal loket uitgebreid met een koppeling naar de betaalmethode iDEAL. Daardoor is het mogelijk om bij de online aanvraag van uittreksels uit de bevolkingsadministratie en burgerlijke stand direct te betalen. De leges hoeven dus niet meer achteraf te worden voldaan via een acceptgiro of internetbankieren. De afhandeling van aanvraag tot betaling vindt geheel digitaal plaats.

In 2001 werd het digitaal loket van de gemeente Heemskerk gelanceerd. Daarmee biedt de gemeente mensen 24 uur per dag de mogelijkheid om ondermeer uittreksels aan te vragen en verhuizingen door te geven via internet. De status van de aanvraag is online te volgen tot het resultaat thuis op de mat valt. Het digitaal loket is nu uitgebreid met een online betaalmogelijkheid.

iDEAL
Met de aansluiting op iDEAL zijn producten met leges online af te rekenen. U wordt na het invullen van de aanvraag via iDEAL doorgeschakeld naar de website van de bank van uw voorkeur. Daar staan alle betaalgegevens ingevuld om goed te keuren voor betaling. Het is mogelijk om meteen te zien of de betaling is geslaagd. De gemeente start met de mogelijkheid om de betaling van uittreksels online te regelen. Dit is een volgende stap in de verbetering van de dienstverlening via internet. De gemeente streeft ernaar om meer producten digitaal te gaan leveren via de website.
---