Gemeente Achtkarspelen


Raadsvergadering van 8 oktober 2009

De raad van de gemeente Achtkarspelen heeft in deze vergadering besloten:

- het Beleidsplan integriteit en de Gedragscode voor bestuurders vast te stellen;

- in te stemmen met het Integraal Huisvestings Plan Onderwijs 2009-2012;

- de verordeningen toeslagen en kortingenbeleid WWB en WIJ, afstemmingsbeleid WWB en WIJ, fraudebeleid WWB en WIJ en cliëntenraad WWB en WIJ vast te stellen;

- de voorbereiding/procedure ten behoeve van een projectbesluit te starten voor het realiseren van een woning op het perceel Warreboslaan 12 te Surhuisterveen, ter vervanging van de af te breken woning;
- de Afvalstoffenverordening Achtkarspelen 2009 vast te stellen.

Verder heeft de raad in opiniërende zin gesproken over:
- de Verordening geurhinder en veehouderij 2009: de raad vindt het voorstel niet besluitrijp. Er wordt besloten een openbare informatiebijeenkomst te organiseren waarbij belanghebbenden voldoende gelegenheid krijgen om vragen te stellen en opmerkingen te maken. Op basis daarvan komt het college met een notitie in de raad.
- Projectplan Persoonsgebonden budget - welzijn: de raad vindt dat de verhoudingen in dit voorstel een beetje zoek zijn. Verhoudingen als het gaat om vrijwilligerswerk en professionals, verhoudingen van bovenop en onderaf en verhoudingen met betrekking tot overhead en van wat daadwerkelijk bij de mensen terecht komt. De raad vraagt het college om deze verhoudingen in een wat evenwichtiger zin bij te stellen. Er zal eerst een bijeenkomst voor fractiespecialisten worden georganiseerd en aan de hand daarvan komt het college met een notitie richting raad.

Ook is de raad geïnformeerd over:
Zienswijzen ontwerpvrijstellingsbesluit c.q. wijziging welstandsnota ten behoeve van de vestiging van een Chinees-Indisch restaurant met bedrijfswoning aan het West te Buitenpost.

Tenslotte heeft de raad een motie van de FNP-fractie behandeld inzake âverzoek tot het wijzigen van het beleid straatverlichtingâ. Meerdere fracties geven aan dat het straatverlichtingsbeleid lang geleden is vastgesteld en dat het niet verkeerd is om hier nog eens goed naar te kijken. Het college gaat met de Federatie Plaatstelijke Belangen Achtkarspelen een inventarisatie maken inzake straatverlichting en komt vervolgens met de uitkomsten richting raad.

Voor het terugluisteren van deze vergadering via internet, ga naar: www.achtkarspelen.raadsinformatie.nl

De eerstvolgende reguliere raadsvergadering is op donderdag 29 oktober 2009 om 19.30 uur. Het onderwerp is de informerende en opiniërende behandeling van de Programmabegroting 2010.

De agenda wordt een week van te voren in de Feanster gepubliceerd. De agenda en stukken liggen ter inzage in de leeszaal van het gemeentehuis en de openbare bibliotheken van de gemeente. Voor informatie over de bovengenoemde onderwerpen en besluiten kunt u contact opnemen met de griffie van de raad: telefonisch: (0511) 54 81 06 / 54 82 54 of per e-mail:

raadsgriffie@achtkarspelen.nl