Gemeente Soest

.

Snelwegbus tussen Soesterberg en Utrecht in gebruik

13 oktober 2009

De halte voor de snelwegbus en de Park & Ride Soesterberg, grenzend aan de afrit van de A28, zijn na een lange aanloopperiode in gebruik genomen. De buslijnen 276, 296 en 299 stoppen voortaan op de halte bij de oprit van de A28. Binnen twintig minuten kan iedereen vanuit Soesterberg dus in Utrecht zijn.

Speciale drukknop

De bus rijdt op werkdagen tijdens de spits over de vluchtstrook, waardoor er geen belemmeringen zijn tijdens files. De bus kan gewoon door blijven rijden.

Binnen twintig minuten van en naar Utrecht

Ook de terugweg kunnen reizigers vanaf Utrecht tijdens de spits gebruik maken van de snelwegbus en uitstappen aan de Richelleweg, dichtbij het Park & Ride Soesterberg.

Meer informatie over actuele vertrektijden is te vinden op www.connexion.nl.

Bij de halte van de snelwegbus naar Utrecht staat een paal met een drukknop. Reizigers die gebruik willen maken van de spitsbus, moeten bij de halte drukken op deze knop.

Vervolgens gaat een lampje op de A28 branden en weet de buschauffeur dat er een reiziger bij Park & Ride Soesterberg staat te wachten en neemt hij de afslag.

Brandt het lampje niet, dan rijdt de chauffeur gewoon verder.

Geschikte plek voor carpoolers

De Park & Ride Soesterberg biedt ook de instapmogelijkheid voor carpoolers om samen verder te reizen. De snelwegbus en de carpoolvoorziening Park & Ride Soesterberg maken onderdeel uit van Utrecht Bereikbaar van Rijkswaterstaat.

Deze projecten zijn bedoeld om het Utrechtse bedrijfsleven de komende jaren oplossingen te bieden voor de hinder, veroorzaakt door de werkzaamheden aan de wegen in en rond Utrecht.

De snelwegbus en de carpoolvoorziening zijn een proef. In 2012 of 2013 besluit Rijkswaterstaat of deze voorzieningen worden voortgezet of weer worden opgeheven.