Pijnacker-Nootdorp


datum 13 oktober 2009

Start nieuw winkelcentrum Pijnacker in zicht

De realisatie van het nieuwe winkelcentrum in Pijnacker komt steeds dichterbij. Het voorstel hiervoor is naar de gemeenteraad gestuurd en wordt vanavond, dinsdag 13 oktober, besproken in de commissie- vergadering. De nota geeft antwoord op de motie van de raad met de uitdrukkelijke wens de ontwikkeling van het centrum te bespoedigen.

Het nieuwe winkel- en wooncentrum is van groot belang voor de gemeenschap en de lokale economie. Voor de inwoners betekent dit een verbetering van de voorzieningen en de leefbaarheid van het centrum. Voor de zittende ondernemers biedt de ontwikkeling toekomstperspectief en komt er een eind aan een onzekere situatie.

Onder garantstelling van de gemeente is het voor de projectontwikkelaar ABB mogelijk gebleken de financiering van het project rond te krijgen. Voor de gemeente geen gebruikelijke gang van zaken, maar gezien het grote maatschappelijke belang van de ontwikkeling van het centrum een noodzaak. Bij het rijk is er een vraag voor een stimuleringsbijdrage ingediend. Deze bijdrage is noodzakelijk om te kunnen voldoen aan de kwalitatieve verplichting zoals vastgelegd in de bouwvergunning.

Het college adviseert de commissieleden en raadsleden in haar voorstel tot een positief besluit te komen om op korte termijn de bouw van het centrum te kunnen starten.