Gemeente Schouwen-Duiveland


kracht

Bestemmingsplan buitengebied van kracht

Publicatiedatum: 13 oktober 2009

PERSBERICHT

Datum

12 oktober 2009

Woordvoerder

wethouder R. van der Wekken, tel 0111 452100; 452 376

BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED WORDT VAN KRACHT!

Na twee jaar (duur van de bestemmingsplanprocedure) is het zover: het bestemmingsplan Buitengebied gaat gelden. Dit is qua omvang één van de grootste bestemmingsplannen in ons land. Het plan beslaat ongeveer 70% van het grondgebied van de gemeente. Het bestemmingsplan Buitengebied treedt begin volgende week in werking. Dit heeft de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State afgelopen vrijdag in Den Haag meegedeeld.

De voorzitter kwam niet tegemoet aan twee verzoeken om voorlopige voorzieningen die

waren ingediend om:

* te voorkomen dat er een nieuwe kas gebouwd wordt aan de Kloosterweg in Noordgouwe en

* te voorkomen dat er hogere kassen en warmtebuffers worden gebouwd bij de kassen in Oosterland en Sirjansland.

Wel hebben burgemeester en wethouders de toezegging moeten doen dat ze wachten met het verlenen van vergunningen voor deze glastuinbouwontwikkelingen tot het moment dat de Raad van State heeft beslist in de bodemprocedure.

Voor andere ontwikkelingen in het buitengebied zoals agrarische schuren, uitbreidingen van minicampings, het verbouwen of vergroten van burgerwoningen, nieuwe economische dragers hebben we vanaf volgende week een geldend bestemmingsplan Buitengebied. De vele aanvragen die hierop hebben gewacht worden met rasse schreden in behandeling genomen.