Politie Groningen

Maandag 12 oktober 2009

Provincie Groningen, 12-10-2009

Groningen: Stadjer mishandelt politieagenten

De politie heeft zondagochtend in de Menadostraat in Groningen een 32-jarige man uit Groningen aangehouden voor zware mishandeling. Politieagenten wilden de man aanspreken, nadat hij een 21-jarige man had belaagd. Direct toen de agenten uit de auto stapten, nam de verdachte een gevechtshouding aan. Hierop kreeg een agent een vuistslag tegen zijn hoofd. De Stadjer ging hierop volledig door het lint. Beide agenten kregen vervolgens klappen. Ook werd één van de dienders tegen zijn benen geschopt. De agenten wisten de wilde man te overmeesteren door pepperspray in zijn gezicht te spuiten. Eén van de agenten hield door het geweld letsel aan zijn been over. Hij deed aangifte van zware mishandeling tegen de Stadjer. De man werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De verdachte wordt vandaag gehoord.

Zuidhorn: politie zoekt getuigen van serie vernielingen

Onbekenden hebben zaterdagnacht op de Kalmoes (6x), Akkerend (3x), Thorbeckestraat (1x), de Heemskerckstraat (1x) en bij het zwembad (1x) zeker 12 autos vernield. In de meeste gevallen werden de autos bekrast. Ook werd de achterruit van een auto volledig ingeslagen. De politie zoekt getuigen van deze vernielingen. Getuigen kunnen zich melden bij Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844. De politie stelt een onderzoek in naar de dader(s) van het zinloze geweld.

Marum: vrachtwagendief aangehouden

De politie heeft zondagavond een 33-jarige man uit Enschede aangehouden. De man had op de Noorderringweg in Marum een vrachtauto gestolen. Bij toeval zag de vrouw van de eigenaar van de vrachtauto de wagen rijden met een voor haar onbekende chauffeur. De vrouw volgde de wagen en alarmeerde de politie en haar man. Samen met haar man kon de vrouw de vrachtauto op de Postdijk klem rijden. De dief probeerde te ontkomen, maar de eigenaar kon de man tegenhouden en overdragen aan de politie. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. Bleek dat ook de oplegger was gestolen. Deze werd op een parkeerplaats langs de A7 aangetroffen.

Groningen: dievegge fietsen aangehouden

Een 42-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats is zondagnacht aangehouden. Een getuige had gezien dat de vrouw probeerde in te breken bij een woning aan de Kraneweg in Groningen. De vrouw was onverrichter zake weggegaan. Agenten troffen de vrouw fietsend, en met een fiets aan de hand, aan op de Noorderhaven. Hierop is de vrouw aangehouden. Beide fietsen zijn vermoedelijk van diefstal afkomstig. De fietsen zijn in beslag genomen voor nader onderzoek. De vrouw is ingesloten.

Oude Pekela: zonder rijbewijs onder invloed

De politie heeft zondagmiddag een 18-jarige automobilist uit Oude Pekela aangehouden. De man reed over de Industrieweg-Oost in zijn woonplaats. Op het moment dat de politie hem wilde controleren, stopte de man. Hij probeerde weg te rennen, maar wisten agenten dit te voorkomen. Bij controle bleek de man niet in het bezit van een rijbewijs en bovendien onder invloed van 0,65 promille alcohol. De auto waarin de man reed was sinds maart 2008 niet meer APK gekeurd. De auto vertoonde diverse zichtbare gebreken, waaronder een barst in de voorruit, ontbrekende spiegels en een afgebroken schakelstang. De auto is voor technisch onderzoek meegenomen naar het bureau. De bestuurder kon na verhoor het bureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op dinsdag 13 oktober, controleert de politie op de volgende plaatsen:


- N388/A7 bij Grijpskerk


- N46 tussen Groningen en Loppersum

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde zondag 11 oktober op diverse plaatsen op snelheid.


- Westerbroek, Rijksweg West: aantal geregistreerde voertuigen: 228, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 133 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


-Veendam, Egypteneinde: aantal geregistreerde voertuigen: 223, aantal overtredingen: 63, hoogst gemeten snelheid: 120 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


-Winschoten, Grintweg: aantal geregistreerde voertuigen: 645, aantal overtredingen: 60, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.