Gemeente Teylingen

vraagt keuze van raad over sport

College Teylingen vraagt keuze van raad over sport

23 september 2009

Op 15 september heeft het college van burgemeester en wethouders de concept keuzenota `Participatie en integratie in beweging' vastgesteld. Deze nota is de basis voor een debat in de gemeenteraad over het sportbeleid voor de komende vier jaar. Op 13 oktober bespreekt de commissie Welzijn de nota. In de raadsvergadering van 5 november staat het sportbeleid op de agenda.

Keuze uit vijf strategieën

De vraag was hoe Teylingen zich verder kan ontwikkelen als gezonde, actieve en aantrekkelijke sportieve gemeente voor haar eigen inwoners? In de nota worden strategieën uitgewerkt die een beeld geven over hoe Teylingen er op sportief vlak uit kan komen te zien. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd te kiezen voor één van de volgende vijf strategieën:


1. Voorzien in een sportbehoefte, realiseren van accommodaties;


2. Sport als doel;


3. Sport als middel;


4. Sport als doel en als middel;


5. Geen expliciete keuzes op het gebied van sportbeleid.

Het college vraagt de raad via de keuzenota ook om uitspraken te doen over de doelgroepen van het sportbeleid, het ambitieniveau en de rol van de gemeente.

Bij het opstellen van de keuzenota zijn alle sportverenigingen betrokken geweest.

Vervolg

Nadat de gemeenteraad een keuze heeft gemaakt, wordt de gekozen strategie uitgewerkt in een beleidsplan. Hierin komen concrete plannen en acties voor de komende vier jaar te staan.

Inspraak

Belanghebbenden kunnen hun zienswijze op dit sportbeleid indienen tot en met 12 oktober. Dit kan via sportnota@teylingen.nl. Ook ligt de sportnota ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor in Sassenheim, Wilhelminalaan 25.

Download de nota.