Chalet Suisse zet Zwitserse kaas weer op de kaart


Restaurant Chalet Suisse in Rotterdam opent vandaag haar deuren

ROTTERDAM, 20091009 -- Restaurant Chalet Suisse opent vandaag haar deuren. Het is een unieke formule in Nederland. Je vindt er de authentieke Zwitserse atmosfeer, maar wel met een moderne touch. De belangrijkste pijler van Chalet Suisse is Zwitserse kaas. Men kan hier dan ook de absolute favoriet van het bergvolk proeven: Emmi kaasfondue als hippe tapashap. Deze wordt geserveerd in modern vormgegeven fonduepannetjes van Hollandse makelij. Traditionele gerechten met een knipoog naar bijzondere foodtrends, dat is het nieuwe Chalet Suisse.


Jeanine van Vliet, nieuwe eigenaresse
Jeanine van Vliet is trots op haar nieuwe restaurant. Chalet Suisse is gevestigd in een prachtig gelegen Zwitsers chalet, dat in 1955 is gebouwd in het park bij de Euromast. De Rotterdamse onderneemster, horecakoningin, BN'er en tv-presentatrice wil graag het sfeervolle Zwitserse gevoel terugbrengen in Rotterdam. `Donkere eikenhouten pilaren, Zwitserse kaasgeur, elandkoppen aan de wand, dat is wat je bij ons gaat beleven. Maar wel met een kwinkslag. We worden hierin bijgestaan door Boska Holland, die veel nieuwe ideeën en producten aandraagt'.

Boska Kaasfondue
Martijn Bos, eigenaar van Boska Holland, specialist in kaasgereedschap, is verheugd met Chalet Suisse. Zijn Tapas Kaasfondue maakt deel uit van het servies. `We spelen met onze producten in op de nieuwste foodtrends. De design Tapas Kaasfondue is hiervan een goed voorbeeld. Door de moderne vormgeving is de fondue zeer handzaam en ideaal voor op de bar als snack. Maar ook op tafel als persoonlijke fondueset met persoonlijke ingrediënten. Zo krijgt kaasfondue een andere beleving. Heerlijk met een goed glas wijn of een koud biertje.'

Willem Reimers
Jeanine van Vliet heeft Willem Reimers, rechterhand van Herman den Blijker, in de arm genomen om de oude glorie van Chalet Suisse te herstellen. Willem Reimers is enthousiast: `Veertig jaar heeft dit restaurant bij de top gehoord. Mijn taak is om het weer te laten floreren. Aan het gebouw en de omgeving ligt het niet. Die zijn, vooral voor Rotterdamse begrippen, fantastisch. Nu nog het management, de geleverde producten, de uitstraling en de service. We serveren veel lekkere producten en kaasfondue mag ook weer!'

Informatie
Chalet Suisse is gevestigd op Kievitslaan 31 in Rotterdam. Bel voor reserveringen 06 - 813 42 813. Meer informatie: info@chaletsuisse.nl.
De Boska Tapas Kaasfondueset is verkrijgbaar bij de kaasspecialist, kookwinkel en Bijenkorf.
In gele of zwarte uitvoering. Winkeladviesprijs ¤ 10,95. Kijk voor meer informatie op www.boskaholland.nl/tapaskaasfondue.