Ingezonden persbericht


Persbericht

7 oktober 2009

Internationale 'School of Tea' bij Paul Bocuse

DILMAH richt eerste Internationale Theeopleiding op

Dilmah, het ethische theemerk uit Sri Lanka, heeft vorige week in samenwerking met het 'Institut Paul Bocuse' de Eerste Internationale Theeopleiding opgericht. De theemarkt in Europa is enorm in ontwikkeling, zowel op het gebied van diversiteit als op het gebied van kwaliteit. Men verwacht daarom dat deze opleiding in verschillende Europese landen vervolg zal krijgen. Dilmah neemt hierin een voorsprong op overige kwaliteitsmerken.

Het culinaire centrum voor gastvrijheid in Lyon is genoemd naar voorzitter Paul Bocuse, één van 's werelds grootste, meest innovatieve chefs van de 20ste eeuw. Jaarlijks krijgen 300 studenten van 42 verschillende nationaliteiten er onderricht in de finesses van de hogere Franse gastronomie en hotelmanagement. Dilmah werd 21 jaar geleden gelanceerd als eerste merk waarbij de producent zelf de thee vers en ongeblend in het productiegebied verpakt en vervolgens op de markt brengt. Intussen behoort Dilmah thee als pionier van Single Origin thee tot de top 10 van theemerken.

Voor de inauguratie van de 'International School of Tea' op 1 oktober jl was oprichter Merrill J. Fernando met zijn twee zoons Dilhan en Malik (aan wiens namen het merk Dilmah is ontleend) uit Sri Lanka naar Lyon gekomen. De samenwerking past geheel in de visie van familiebedrijf Dilmah om authenticiteit en kwalitatief in de thee te laten terugkomen. "Met de komst van de Dilmah School of Tea zal thee tot passie verheven worden door de overdracht van kennis van de ambachtelijke aspecten van thee.", aldus de oprichters. Onder toeziend oog van Paul Bocuse maakte Dilmah's Nederlandse theesommelier Robert Schinkel voor de gelegenheid een speciale theecocktail.

Behalve voor authenticiteit en kwaliteit, staat Dilmah ook voor eerlijkheid en ethiek. Via de Merrill J. Fernando Charitable Foundation spendeert de oprichter van Dilmah het grootste deel van zijn persoonlijke rijkdom aan het verbeteren van de omstandigheden van de plantagearbeiders en hun families, de armen en minder bedeelden van Sri Lanka. Projecten van de stichting zijn onder andere voedselontwikkeling voor baby's en kinderen op de theeplantages, onderwijsbeurzen, de ontwikkeling van crèches voor moeders die op de plantages werken, gezondheidszorg en scholen. In mei van dit jaar werd op Sri Lanka de eerste lokale School of Tea opgericht.