Ingezonden persbericht


9 oktober as.
Wooncompagnie trakteert bewoners Winkelmadepark
op een middagje West-Fries

Woningcorporatie Wooncompagnie trakteert de bewoners Winkelmadepark in Winkel op een middag in het West-Fries. Aris Bouwens, winnaar van de West-Frieslandprijs 2009 zal de mensen vermaken met sketches en verhalen in het West-Fries. Ook de bewoners van de seniorenwoningen op Nijerop in Nieuwe Niedorp zijn uitgenodigd voor deze gezellige middag op vrijdag 9 oktober.

Aris Bouwens won in 2009 de West-Frieslandprijs. Hij kreeg de prijs uit handen van het Westfries Genootschap voor zijn museumwinkeltjes in Noord-Scharwoude. Jaarlijks bezoeken zo'n 10.000 mensen de winkeltjes uit grootmoederstijd, waaronder een bakkerij, een tabakswinkeltje en een kruidenierszaak. Ook roemde het Westfries Genootschap zijn smeuïge vertellingen in onvervalst West-Fries dialect. 'Die zijn een attractie op zich', aldus het juryrapport. De middag bij Winkelmade belooft wat, want degene die Aris Bouwens live hebben gezien zijn 'nag skor van 't lache' en 'hewwe puur skik had!'.

Hart onder de riem
Wooncompagnie biedt de speciale middag aan om de bewoners van Winkelmadepark en Nijerop een hart onder de riem te steken. Het zijn namelijk spannende tijden voor ze, want binnenkort start de bouw van het nieuwe woon- en zorgcomplex in Winkel waar ze uiteindelijk allemaal naartoe zullen verhuizen. Dit complex, onderdeel van de herstructurering van Niedorp, wordt naar verwachting eind 2011 opgeleverd. In 2007 werd besloten tot nieuwbouw, omdat de huidige woongebouwen niet meer aan de eisen van deze tijd voldoen.

Wijksteunpunt
Het nieuwe complex nabij het boodschappencentrum van Winkel, bevat een mix van woonsoorten, allemaal speciaal bedoeld voor senioren. In totaal gaat het om ruim honderd woningen en appartementen. Ook worden diverse zorgfuncties in het complex ondergebracht, evenals een wijksteunpunt.

Herontwikkeling
Zodra gestart is met de bouw van het nieuwe woon- en zorgcentrum, maakt Bouwcompagnie - de ontwikkelingafdeling van Wooncompagnie - een begin met de herontwikkeling van Winkelmadepark en Nijerop. Het is de bedoeling dat het huidige zorgcentrum wordt getransformeerd in woongebouwen voor nieuwe doelgroepen. Alle 26 aanleunwoningen op Nijerop gaan tegen de vlakte. Wat hiervoor in de plaats komt, is nog niet besloten.

De pers is van harte welkom aan het begin van de gezellige middag op vrijdag 9 oktober in de ontmoetingszaal van Zorgcentrum Winkelmade. De middag start om 13.30 uur met een kopje koffie en een gebakje, waarna Aris Bouwens zijn opwachting zal maken. De middag wordt rond 15.45 uur afgesloten. Het adres: Winkelmadepark 37 in Winkel

Wooncompagnie

Postbus 160 1620 AD Hoorn

Bezoekadres: Geldelozeweg 41 Hoorn

T (0229) 75 11 54 F (0229) 75 11 51

www.wooncompagnie.nl KvK 36001723 Alkmaar

Aanwezig: maandag, woensdagochtend, donderdag.

---- --