Ingezonden persbericht


LAATSTE OPROEP!

Atlas Diabetes Challenge 2010 zoekt nog
deelnemers met diabetes mellitus type 2

De Bas van de Goor Foundation organiseert in september 2010 een nieuwe uitdaging voor mensen met diabetes mellitus type 2. Doel van de Atlas Diabetes Challenge 2010 is het bereiken van de top van de 4167 meter hoge Jbel Toubkal in het Marokkaanse Atlasgebergte. Belangstellenden kunnen zich nog tot uiterlijk 9 oktober 2009 aanmelden voor de selectieprocedure.

Het avontuur in 2010 wordt een vervolg op de Kilimanjaro Challenge 2008, waarbij acht deelnemers met diabetes mellitus type 1 de top van de 5895 meter hoge berg in Tanzania bereikten. Korte tijd daarna ontstond het idee om een vergelijkbare expeditie te organiseren voor mensen met diabetes type 2. Tijdens de beklimming van de hoogste berg van Noord-Afrika begeleidt een team van medische experts de twaalf beklimmers. Het begeleidingsteam voert dan ook verschillende wetenschappelijke onderzoeken uit.

De Atlas Diabetes Challenge 2010 heeft als doel te laten zien dat mensen met diabetes type 2 prima topprestaties kunnen neerzetten. Het wil mensen met diabetes type 2 inspireren in beweging te komen en de effecten van beweging op hun diabetes te laten ervaren. Immers, een actieve en gezonde leefstijl helpt om diabetes beter onder controle te houden. De onderzoeken die tijdens de Atlas Challenge worden uitgevoerd, geven inzicht in de effecten van beweging op diabetes type 2, om daarmee de toekomst en het dagelijks leven van deze mensen positief te veranderen.

Novo Nordisk heeft zich als partner verbonden aan de Bas van de Goor Foundation en aan de Atlas Diabetes Challenge 2010, omdat het goed past binnen de filosofie van Changing Diabetes. Changing Diabetes bestaat uit een groot aantal initiatieven, waarmee Novo Nordisk beoogt het leven en de toekomst van mensen met diabetes te verbeteren. Meer informatie en aanmelding uiterlijk op 9 oktober 2009 via www.changingdiabetes.nl/atlas.

***** einde *****