Level 3 levert beelden thuiswedstrijden van de Broncos in seizoen 2009-2010

Level 3 levert beelden thuiswedstrijden van de Broncos in seizoen 2009-2010

BROOMFIELD, Colorado (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20091009 --

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) heeft bekendgemaakt dat het door middel van een niet-gecomprimeerde high-definition (HD) videofeed vanuit het Invesco Field-stadion in Denver (VS) beelden van de thuiswedstrijden van het American Football-team de Denver Broncos zal leveren aan de omroep die de wedstrijden uitzendt. Level 3 levert het signaal geheel via zijn vezeloptisch netwerk en is de eerste in de televisie-industrie die eind-tot-eind levering van niet-gecomprimeerde HD video mogelijk maakt.

Door gebruik te maken van zijn IP-netwerk – en van de vezeloptische verbinding met het Invesco Field-stadion die Level 3 heeft geïnstalleerd om signalen vanaf de Nationale Democratische Conventie van 2008 te kunnen leveren – levert Level 3 een niet-gecomprimeerde feed van 1,5 Gigabit per seconde van Denver naar de studio van de omroep die de wedstrijd uitzendt. Normaal gesproken nemen de omroepen de feed van de camera's bij het betreffende sportevenement en sturen deze door naar een productiewagen. Bij de productiewagen wordt de feed gecomprimeerd en doorgestuurd naar de studio (wat Level 3 gedurende het seizoen ook zal blijven doen terwijl de feed met grotere bandbreedte wordt beoordeeld).

Level 3 is sinds de aanleg van zijn IP-netwerk een bewezen visionair en innovator op het gebied van technologie en speelde een belangrijke rol in het creëren van de High Bit Rate Audio Visual IP (HBRAV-IP)-norm, die de basis heeft gelegd voor de toekomst van niet-gecomprimeerde HD-beelden. De norm wordt verder ontwikkeld door het Video Services Forum, een internationale vereniging die bestaat uit dienstleveranciers, gebruikers en fabrikanten die zich richten op interoperabiliteit, kwaliteitsmetrieken en scholing op het gebied van videonetwerktechnologieën.

“Wanneer men een signaal comprimeert of decomprimeert, verliest het signaal aan kwaliteit – al zij het maar weinig. Een niet-gecomprimeerde videofeed behoudt echter de integriteit van een signaal en stelt omroepen in staat beelden van de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren”, aldus Mark Taylor, vicepresident van de afdeling Product and Strategy voor de Content Markets Group van Level 3. “Ons doel is om na te blijven denken over wat er aan de horizon ligt met betrekking tot het leveren van de best mogelijke diensten die de nieuwe generatie videobeelden zullen ondersteunen. Deze test en onze werkzaamheden op het gebied van het ontwikkelen van een industriestandaard voor het leveren van IP-video, weerspiegelen dat doel.”

Kwaliteitsbeelden

Met het gebruikmaken van één van de meest aangesloten IP-netwerken ter wereld en een compleet pakket technologieën met betrekking tot het beeldleveringsnetwerk en levering van uitzendingen, bevindt Level 3 zich in een unieke positie voor het leveren van echte eind-tot-eind oplossingen, die beeldlevering van “creatie tot consumptie” mogelijk maken.” Level 3 heeft een bewezen reputatie op het gebied van mediadistributiediensten en dient de belangrijkste Amerikaanse omroepbedrijven en veel van de belangrijkste internetdomeinen.

Het is een al lang bestaande traditie van Level 3 om de meest bekeken – zowel online als op tv – sportevenementen ter wereld te ondersteunen. Voorbeelden van evenementen die Level 3 dit jaar aan een divers publiek heeft geleverd zijn: de Super Bowl, de Tour de France, de IAAF Wereldkampioenschappen Atletiek, het Wereldkampioenschap Zwemmen en Roland Garros.

Over Level 3 Communications

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ:LVLT) is een toonaangevende internationale aanbieder van communicatiediensten op basis van glasvezelnetwerken. Verschillende klanten, waaronder ondernemingen, mediabedrijven, groothandelaren en overheidsinstanties, vertrouwen op Level 3 voor het leveren van diensten met een industrieleidende combinatie van schaalbaarheid en waarde over een eind-tot-eind glasvezelnetwerk. Level 3 biedt een portefeuille met metrodiensten (via het stadsnetwerk) en lange-afstandsdiensten, waaronder transport, gegevens, internet, levering van mediacontent en voice-diensten. Kijk voor meer in formatie op: www.Level3.com.

© Level 3 Communications, LLC. Alle rechten voorbehouden. Level 3, Level 3 Communications en het Level 3 Communications-logo zijn geregistreerde dienstenmerken of dienstenmerken van Level 3 Communications, LLC en/of een van zijn partners in de Verenigde Staten en/of andere landen. Diensten van Level 3 worden aangeboden door 100% dochterondernemingen van Level 3 Communications, Inc. Eventuele andere dienstnamen, productnamen, bedrijfsnamen of logo’s in dit persbericht zijn de handelsmerken of dienstenmerken van hun respectievelijke eigenaren.

Forward-looking statement

Enkele van de uitspraken in dit persbericht zijn van vooruitblikkende aard. Dergelijke uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en meningen van het management. Deze op de toekomst gerichte uitspraken (forward-looking statements) zijn geen garantie voor de prestatie en zijn onderhevig aan een aantal onzekerheden en andere factoren, waarvan vele buiten de macht van Level 3 liggen, die ervoor zouden kunnen zorgen dat de werkelijke gebeurtenissen wezenlijk verschillen van wat is aangegeven of geïmpliceerd in deze uitspraken. De belangrijkste factoren die zouden kunnen voorkomen dat Level 3 de gestelde doelen behaalt, zijn onder andere de huidige onzekerheid op de financiële markten over de hele wereld en de wereldwijde economie, verstoringen van de financiële markten die het vermogen van Level 3 zouden kunnen verstoren om extra financieringen te verwerven, maar ook het vermogen van het bedrijf om: overgenomen bedrijven met succes te integreren, het verkeer op het netwerk te vergroten; het intellectuele eigendom en eigendomsrechten te verdedigen; effectieve bedrijfsondersteuningsdiensten te ontwikkelen; systeem- en netwerkfouten of storingen te verhelpen; nieuwe diensten te ontwikkelen die voldoen aan de eisen van de klanten en acceptabele marges genereren, om gekwalificeerde managers en overig personeel aan te trekken en te behouden en om te voldoen aan alle voorwaarden van schuldverplichtingen. Aanvullende informatie met betrekking tot deze en andere belangrijke factoren vindt u in de registraties van Level 3 bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De uitspraken in dit persbericht moeten worden beoordeeld in het licht van deze belangrijke factoren. Level 3 is onder geen beding verplicht, en ontkent nadrukkelijk elke verplichting om deze forward-looking statements bij te werken of aan te passen, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of om enige andere reden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Level 3 Communications, Inc.
Media:
Vince Hancock, 720-888-2146
of
Investeerders:

Mark Stoutenberg, 720-888-2518

Ticker_symbol NASDAQ:LVLT
ISIN US52729N1000