MKB-Nederland

Meldpunt voor kredietproblemen

09 oktober 2009 Nieuws
Meldpunt voor kredietproblemen

MKB-Nederland, VNO-NCW en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) richten gezamenlijk de Ondernemerskredietdesk op. Minister Van der Hoeven stelt ruim 60.000 euro beschikbaar voor de desk. De Ondernemerskredietdesk gaat de klachten van bedrijven over financiering door banken registeren en analyseren, om meer zicht te krijgen in de aard en omvang van de problematiek op dit gebied. Daarnaast dient de desk als vraagbaak voor het bedrijfsleven bij het aanvragen van leningen.

MKB-Nederland en VNO-NCW krijgen al langere tijd meldingen van ondernemers over stokkende kredietverlening. Samen met de NVB willen zij met de Ondernemerskredietdesk de knelpunten rondom kredietverlening inzichtelijk maken.

De Ondernemerskredietdesk zal zich daarnaast gaan richten op het adviseren van bedrijven in financiering. Zo kan de desk ondernemers doorverwijzen naar consultants, zoals het `Ondernemersklankbord', die kunnen helpen bij het maken van een businessplan voor het verkrijgen van krediet. De Ondernemerskredietdesk start begin november.

Hou de site in de gaten voor actueel nieuws over de Kredietverleningsdesk.